Home Sağlık HaberleriKanserSütun ve Rektum Kanseri Tedavisi
Sütun ve Rektum Kanseri Tedavisi

Sütun ve Rektum Kanseri Tedavisi

Kalın bağırsak (sütun) ve bunun son bölümü olan rektumun kanserleri kadınlarda meme, erkeklerde akciğer kanserinden sonra kanserden ölüme sebep olan ikinci büyük sebeptir. Özel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bekir Yaşar, barsak kanserlerinin önlenebilir ve erken teşhis vaziyetinde bütün rehabilitasyon edilebilir olduğunu söyledi.

Sütun ve rektumda kanserlerin büyük bölümü poliplerden husule gelmektedir ve yapılan incelemeler bağırsak urlarının sadece küçük bir bölümünün polip olmadan geliştiğini kaydediyor. Kolon ve rektum kanseri hakkında merak edilenleri açıkladığımız makalemizde, bu sorunun nasıl çare edildiğini ve tedavide hangi yönteme başvurulduğunu öğreneceksiniz.

Bağırsak içini döşeyen mukoza isimli dokuyu yaratıcı hücreler ara sıra polip ismini verdiğimiz ufak yumrular oluşmasında rol sahibi olurken, polipler iyi huylu, parçalanma potansiyeline sahip olmayan sağlık durumu problemidir. Bağırsak polipleri ekseri 45-50 yaşından itibaren kendini göstermeye başlarlar. Artan poliplerin %10-20 kadarı 8-10 senede habis nitelik kazanırlar, diğer bir deyişle kanserleşirler.

Kolon ve rektum kanseri ortaya çıktığı zamanda tedavi uygulamasında cerrahi işlemlere başvurulur. Tümörü barındıran bağırsak bölümü lenf yolları ve kan damarları bütünüyle çıkartılmakta ve kalan bağırsak parçaları birbirine anastomoz dediğimiz bir işlemle birleştirilir ve akıcılık sağlanmaktadır. Ur ve lenf yollarının beraber çıkartılması çok önemlidir. Lenf sistemine yayılma varsa çıkartılacağı için tedaviye katkıda bulunmuş olur.

Sütun ve Rektum Kanseri Tedavisi