Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıŞekerin kalbe zararları nelerdir?
Şekerin kalbe zararları nelerdir?

Şekerin kalbe zararları nelerdir?

Şekerin kalbe zararları

Şeker tüketiminin aşırıya kaçması, abur cubur tüketimi, bilhassa bayanların hamurlu ve sütlü tatlıları çoğu kez tüketmesi kalp sağlığını fena etkilemekte. Yersiz şeker tüketimine giren bu nesil gıdaların tüketiminden kaçınmak gerekir. Huysuz taktirde kalp-damar hastalıkları ile karşılaşabilirsiniz.

Yürek sağlığını olumsuz etkileyen geveze şeker tüketimi kan basıncını da yükseltmektedir. Yapılan araştırmalarla da kanıtlanan bu reel şekerli içeceklerden ve şeker taşıyan gıdalardan uzak durulmasını göstermektedir.

Çalışma bizlere, tuz tüketiminin yanı sıra şeker tüketiminin de artı olmasının kalp-damar sağlığı açısından ne dek tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini göstermiştir. “Araştırmalara tarafından Amerikan ve İngiliz vatandaşları arasında jurnal diyet içecekler, diyet şeker kullanımı ve olağan şeker tüketimi karşılaştırılmış ve her iki ülke vatandaşlarının kan basınçları araştırılmıştır. Amerikan vatandaşlarının İngilizlere göre daha fazla şekerli ve diyet içecekleri tükettiği saptanmış ve büyük ve küçük tansiyonun bu tüketimle orantılı olduğu saptanmıştır. Keza jurnal kalori alımının, idrar sodyum ve potasyum atılımının, günlük içki ve kolesterol ile yağ tüketimi ile şekerli bir içecek tüketiminin kan basıncını da arttırdığı saptanmıştır. Bu deneklerin hepsinin karoser-kitle indekslerinin daha yüksek olduğu, jurnal almaları gereken potasyum, magnezyum ve kalsiyumu alamadıkları da saptanmıştır. Diğer yandan diyet ürünleri tüketiminin tansiyon ile zıt ilişkili olduğu bildirilmiştir.