Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıSahte İmplant Nasıl Anlaşılır?
Sahte İmplant Nasıl Anlaşılır?

Sahte İmplant Nasıl Anlaşılır?

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Sakin, sahte implantlar hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, bununla beraber sahte implant nasıl anlaşılabilir sorusuna da cevap verdi. Sahte implantları anlamanın yolları bakın neler.

Kayıp dişlerin tedavisinde kullanılan son dönemlerin en gelişmiş teknolojik ürünlerinden biridir, diş implantları. Fazla yüksek bir maliyeti bulunan implantların da eyvah ki sahtesi üretebiliyor ve hastalara bu sahta implantlar takılabiliyor. Sahte implant ağız ve diş sağlığını ciddi oranda kötü etkiliyor. Peki, ağza sahte implant takıldığı nasıl anlaşılır?

Kalitesiz ve sahte şekilde üretilen implantların zararları büyükçe. Bunların başında ise kalıcı diş ve kemik sorunları yer alıyor. Diş hekimliği alanında etkin ve son derece kayda değer bir dilekçe olan implant işleminde, tercih edilen implantların sahte oluşu, ağız içine yerleştirildiği vakit kemiklerle uyuşmamasına ve akabinda sorun yaratmasına yol açar.

Reel implantlar titanyumdan yapılmaktadır. Ancak sahte implantlar için paslanmaz çelik kullanılır. Bu da vücudumuzun kabul ettiği bir madde değildir. Paslanmaz çelikten yapılan implantlar kemikler ile uyum sağlamaz, enfeksiyon riski de gelişir. Prof. Dr. Sakin, piyasada aşina patentli, Ulusal Bilgi Bankasında açıklanmış implantların seçim edilmesine uyarı edilmesini öneriyor. Uysal sözlerini şöyle tamamladı. “Muayenehanelerde yalnızca fiyat bazında değer biçme yapmayıp kaliteyi ön planda tutulmalıdır. Milletlerarası standartlarda uygunluğunu gösteren belgelere sahip, garanti veren implantlar tercih edilmelidir. Her implantın ömür boyu garanti belgesi vardır. Marka öğrenilip mutlaka bir piyasa araştırması yapılması gerekir. İmplantın üstüne yerleştirilecek ara parçaların her çeşidinin bulunması gerekiyor. Başvuru Formu yerleri ise sterilizasyon bakımdan bütün teşekküllü merkezler olmalıdır. Hastalar konu ile ilgili uzman hekimlerden, üniversitelerden bilgi alabilirler.”

Sahte İmplant Nasıl Kavranabilir?