Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş Sağlığıİltihaplı Dişe Ne İyi Kazanç?
İltihaplı Dişe Ne İyi Kazanç?

İltihaplı Dişe Ne İyi Kazanç?

Diş iltihaplaması keza küçüklerin keza de biz büyüklerin karşılaşmaktan en çok korktuğu ağız ve diş sağlığı problemleri başında gelmektedir. Çünkü diş iltihaplanması hem ağız kokusuna yol açar ayrıca de sancı gibi şikayetlere niçin olur. Peki, diş iltihaplanmasına ne iyi kazanç?

Dişiniz iltihaplandıysa zaman kaybetmeden bir diş doktoruna görünmelisiniz zira rehabilitasyon ertelendikçe irinin diğer dişlere dağılması ve bu dişlerinde kaybedilme ihtimali ehemmiyetli oranda yükselir. Doktorunuz irini denetim ederek antibiyotik önerebilir. bunun dışında hanede uygulayabileceğiniz kimi yollarla iltihap şişliğini azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilirsiniz. İltihaplı dişe iyi gelen bitki örtüsü ve diş iltihaplanması bitkisel çare yöntemleri için şifalı bitki tarifleri sizlerle.

İltihaplı dişe iyi gelen doğal yöntemler

Poşet Akarsu: İltihaplanan ve ağrıyan dişinize yakın bir bölgeye kuru dere poşeti koyun. Akarsu poşetini kullandıktan sonrada iltihaplı bölgeye yerleştirebilirsiniz oysa önce soğutmanız gerekiyor. Bunun için poşeti bardaktan çıkardıktan daha sonra 5-10 dakika buzlukta bekletin. Çay 30-40 dakika sonradan tesirini göstermeye başlayacaktır.

Tuz Gargara: 1 büyük kadeh ılık suya (oda sıcaklığında) 2 nehir kaşığı tuzlu ilave edip karıştırın. Dişiniz ağrıdıkça bu suyla gargara yapabilirsiniz.

Gargara: Hidrojen peroksit (Hydrogen peroxide) taşıyan ağız gargaraları iltihaplı bölgeyi dezenfekte ederek diş ağrısını azaltır.

Nehir Ağacı Yağı: Nehir ağacı yağıyla gargara yapabilirsiniz. Karışım için 2-3 çay kaşığı nehir ağacı yağını suyla karıştırın.

Karanfil Yağı: Karanfilin uyuşturan tesiri ağrıyan bölgeyi hissizleştirir. Yağ yoksa karanfil tanelerini ağrıyan dişin etrafına yerleştirebilirsiniz.

İltihaplı Dişe Ne İyi Gelir?