Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıRamazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir

Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir

Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir Ramazanda ayında oruç tutarken ağız kokusu sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Oruçlu olduğunuz için ağız spreyi yada sakız kullanamadığınızdan, size önereceğimiz ağız kokusu giderme yöntemlerini kullanarak orucunuza zarar gelmeden ağız kokusunu hafifletebilirsiniz.

Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir

Ramazanda ayında oruç tutarken ağız kokusu sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Oruçlu olduğunuz için ağız spreyi yada sakız kullanamadığınızdan, size önereceğimiz ağız kokusu giderme yöntemlerini kullanarak orucunuza hasar gelmeden ağız kokusunu hafifletebilirsiniz.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir

Ramazan ayında oruç tutarken ortaya meydana çıkan en büyük sorun ağız kokusudur. Gün içinde sosyal bir çevrede bulunanlar için rahatsız edici ve özgüven eksikliği yaratan bu koşul, birkaç basit yöntemle sorun olmaktan çıkabilir.

Gece boyu ağızda üreyen bakteriler ve sindirim kanalında biriken gazlar sabah kalktığınızda ağız kokusu oluşturur. Ağzınızda çürük bir diş olması da ağız kokusu oluşmasında en manâlı etmen olarak yer alır. Oruçluyken gün içinde besin tüketmemek, ağız kokusunun katlanarak artmasına sebep olur.

Sabah kalktığınızda su yutmadan az miktarda diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalamanız ağız kokusu problemini giderecektir. Sahurdan daha sonra yatmadan önce de dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Çürük dişlerin çare ettirilmesi de ağız kokusunu ciddi oranda giderecektir.

Burun tıkanmasından dolayı gece yatarken ağızdan nefes alıp verenlerde ağız kokusu daha fazla olacaktır. Bu sorunun çözümüne yönelik adımlar atmalısınız. İftarda ve sahurda yediğiniz besinleri ayrıntılarıyla çiğnemeden yutmamalısınız. İftar ve sahurda yemeğin yanında limonsu su içmek ağız kokusunu belirgin oranda giderecektir.

İftar ve sahur yemeklerine az miktarda tarçın eklemek, ağız kokusu oluşumunu önleyecektir. Yemeklerden sonradan dişlerinizi fırçalamalı, ağız gargarası yapmalı ve diş ipi kullanmalısınız.

Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir