Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıAğız Kokusundan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı?
Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı?

Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı?

Ağız kokusu toplumumuzun en sık karşılaştığı ağız ve diş sağlığı sorunlarının başında gelmektedir. Altta yatan böylece fazla nedeni bulunan ağız kokusundan kurtulmak için yapılması gerekenler makalemizde paylaşıldı.

Halk Müziği aralarında “ağız kokusu” da denilen “benzi atmış kokması”, hem insanın keyfini kaçıran, ayrıca de sosyal hayatını negatif etkileyen nahoş bir vaziyettir. Ola Ki biriyle konuşurken karşınızdaki birey sizden uzakta durmaya çalışıyor, veyahut başını yana doğru çevirme ihtiyacı duyuyorsa, risk çanları çalıyor demektir. Evet… Ağız kokusu, son zamanlarda uygar toplumlar da dahil elde etmek üzere epeyce yaygın bir rahatsızlıktır. Ara ara psikolojik sıkıntıları da beraberinde getirir. Bütün gayretine rağmen bu rahatsızlıktan kurtulamadığı için sosyal ilişkilerinde büyük problemler yaşamış, toplum içine karışmaktan kaçınan çok sayıda insan vardır. Peki ağız kokusundan kurtulmanın yolları nelerdir, ağız kokusuna ne iyi kazanç ve ağız kokusu nebati çare yöntemleri sizlerle.

Rahatsızlık mı, değil mi?
Bazı uzmanlara göre; ağız kokusunu bir rahatsızlık olarak tarif etmek zordur. Her dinç bireyin sabahtan uyandığında ağzında nahoş kokular bulunabilir. Bu sebeple bir takım muayene ve ölçümler yapılmadan bir hastalıktan bahsetmek muhtemel değildir. Bir Takım uzmanlar da, insanların sosyal yaşantısını bile alt-üst edecek değin negatif etkiler meydana getiren bu olgunun hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini savunuyor. Ama adı hastalık olsa da olmasa da, ağız kokusu, insanın hem kendisi için ayrıca de etrafı için rahatsız eden bir durumdur.

Tedavi yolları

Ağız kokusunun tedavisi için ilk olarak rahatsızlığın sebebini iyi saptamak gerekir. Bu sebeplere tarafından bilirkişi kontrolünde gerekli tedaviler sürdürülmelidir. Varsa ağızdaki diş ve diş eti problemleri ortadan kaldırılmalıdır.

Hem, herkes şunlara dikkat etmelidir:

  • Ağız hijyenine özen gösterilmeli, dil sırtı temiz tutulmalıdır. sıkça gargaralarla ağız ve boğaz temizliği yapılmalı.
  • Ağız kuruluğuna mani elde etmek için gün boyu sıkça su için.
  • Tükürük salgısını hareketlendirin. zaman zaman tatsız sakız çiğnemek bunun en kolay yoludur. bu vesileyle mentollü pastillere uyarı! Kokuyu giderir gibi görünse de kuruluğa sebep olur.
  • Su içeriği bol olan sebze (domates, kereviz, pırasa) ve meyveler (elma harikulade bir ilaçtır) tüketin. Yiyeceklerinizin üzerine maydanoz doğrayın.
  • Sarımsak ve soğanı pişirerek yemeyi seçim edin.
  • Dilinizin üzerinde biriken bakterileri arındırmak için bir dil raspası kullanın veya fırçalama esnasında dilinizi temizleyin.
  • Alkol ve sigaradan uzak durun.

Nebati formüller

  • Boğaz iltihabından kaynaklanan ağız kokusundan kurtulmak için bir tutum adaçayı ile bir tutam papatya kaynatılarak günde 3-5 defa birer çay fincanı içilir.
  • Sinüzit sebebiyle oluşan kokuları gidermek için civanperçemi ile pelin otu birlikte kaynatılır. Elde edilen su, gün boyu 2-3 saat arayla buruna çekilir.
  • Kantron, kekik otu ve ıhlamur kaynatılıp süzüldükten sonradan balla karıştırılarak günde 3 bardak içilir.
  • Rezene yağı taşıyan nebati gargaraları çoğu kez yapın.

Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı?