Home Sağlık HaberleriKanserMeme Kanserini Durdurmak İçin Neler Yapmalı?
Meme Kanserini Durdurmak İçin Neler Yapmalı?

Meme Kanserini Durdurmak İçin Neler Yapmalı?

Meme kanseri riski aşağıda olanlar için, meme kanserini önleme yöntemleri hakkında uzmanların tavsiyelerine sagliksiteniz.com adresimizde yer atamak istedik.

Meme kanseri son dönemlerde oldukça büyüyen kanser türevlerinden biridir. Kadınların hayatını kabusa çeviren bu kanser türü, nadiren erkeklerde de husule gelebiliyor. Kanser vakalarının üçte birini meme kanseri oluşturuyor. 30 yaşını geçmiş olan kadınların meme kanserine yakalanma riski %229/1, 40 yaşını geçenlerin %68/1, 50 yaşını geçenlerin ise %37/1’dir.

Ailesinde meme kanseri hastası bulunanların ise, meme kanserine yakalanma riski 2 kat daha fazla oluyor. Meme kanseri riskini alkol, besin hataları, sigara, durağanlık, stres gibi faktörler artırıyor.

Meme Kanserini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

Organik Beslenme

* Meme kanserini önlemek adına atılacak adımlardan ilki organik beslenmedir. Bütün kanser türevlerine aleyhinde organik beslenerek önlem alınabilir.

Sigara İçmemek

* Tütün, meme kanserini riskini oldukça artırıyor. Son dönemlerde yapılan bilimsel araştırmalar sigara içen kadınların sayısını artırdığını gösteriyor. Meme kanseri araştırmaları da, eskiye nazaran meme kanserine yakalanan kadınların sayısında çoğalma olduğunu gösteriyor. Gerisini siz düşünün.

Sağlıklı Besin

* Organik beslenmeyi alışkanlık haline getirdikten sonra, ahenkli besin alışkanlığı da kazanılmalıdır. Yemekler öğününde yenmeli, dengeli ve yeterli bir besin sağlanmalıdır. Ayrıca, her gün spor yapmaya çalışılmalı.

Hormon Tedavisi Görme

* Östrojen ve progestin her ikisinin kombinasyonundan oluşan  hormon replasmanı göğüs kanseri riskini artıran faktörlerdendir.

Oda Kokularından Uzaktan Durun

* Meme kanserini riskini en aza indirmek, meme kanserini durdurmak için evinizin hoş kokması adına kullandığınız kokulu mumlardan, oda spreylerinden uzak durun. Bu cins kokular kimyasal içerdiklerinden meme kanseri riskini artıyor.

Ahenkli Spor Yapın

* Haftada 5 kere ahenkli olarak yarım saat spor yapanların meme kanserine yakalanma riski %18 oranında azalıyor.

Bebeğinizi Emzirin

* Emziren kadınların meme kanserine yakalanma riski benzeri yarıya iniyor.

Meme Kanserini Önlemek İçin Neler Yapmalı?