Home Sağlık HaberleriKanserMesane kanseri niçin olur?
Mesane kanseri niçin olur?

Mesane kanseri niçin olur?

Kanser hastalıkları arasında en tehlikelilerinden biri olan mesane kanseri, kadınlara nazaran erkeklerde daha fazla görülmektedir. Mesane kanserinin ortaya çıkmasında birçok faktörün rolü bulunmaktadır. Mesane kanseri nedenleri başında ise, birçok kanser…

mesane-kanseri-nedenleri

Kanser hastalıkları aralarında en tehlikelilerinden biri olan mesane kanseri, kadınlara nazaran erkeklerde daha pozitif görülmektedir. Mesane kanserinin ortaya çıkmasında çoğu faktörün rolü bulunmaktadır. Mesane kanseri nedenleri başında ise, birçok kanser hastalığında olduğu gibi sigara yer alıyor.

Mesane kanserinde sigaranın rolü büyüktür. Bu sebeple mesane kanseri hastaları sigara içiyorlarsa kuşkusuz bırakmalı ve sigara dumanına deha maruz kalmamalıdır. Çünkü sigaranın neden olduğu kanser hastalıklarının birincisi akciğer, ikincisi mesane kanseridir.

Bir öteki öğe ise badana sanayinde kullanılan kimyasal maddelerdir. Bu sektörde çalışan millet da mesane kanseri için risk altındadır. Genetik unsurların yananda çevresel faktörler de önemlidir fakat mesane kanserinde birinci unsur sigaradır. bu nedenle sigara kullanımına epeyce dikkat etmek gerekmektedir. Tatlandırıcılar da mesane kanserine neden olabilmektedir. Tatlandırıcıların 20 yıldan artı kullanımında mesane kanserine yol açtığına dair bilgiler mevcuttur oysa sigaranın etkisi gibi bu bulgular çok bariz değildir.

Mesane kanseri neden olur?