Home Sağlık HaberleriKanserCilt kanseri nasıl teşhis edilir?
Cilt kanseri nasıl teşhis edilir?

Cilt kanseri nasıl teşhis edilir?

Cilt kanseri teşhis cilt kanseri teşhis yöntemleri cilt kanseri teşhis uygulamaları cilt kanseri nasıl yapılır cilt kanserinin teşhisi! Yaz ayları geldiği zaman riski çok yüksek olan cilt kanseri ekseri…

Cilt kanseri teşhis cilt kanseri teşhis yöntemleri cilt kanseri teşhis uygulamaları cilt kanseri nasıl yapılır cilt kanserinin teşhisi

cilt-kanseri-nasil-teshis-edilir

Yaz ayları geldiği zaman riski çok yüksek olan cilt kanseri ekseri de erkeklerden çok kadınları etkilemekte olan bir kanser hastalıktır. Genellikle kadınların ciltleri daha hassas bir yapıda olduğu için, cilt kanserinin kadınlarda görülme ihtimali çok daha yüksek olabiliyor. Cilt kanserinin teşhisi ne kadar erken dönemde konursa, tedavisinde o kadar büyük başarı elde edilir. peki, erken evlerde cilt kanseri teşhisi nasıl yapılır?

Cilt kanseri teşhisi için tıbbın uyguladığı bir takım teşhis yöntemleri bulunmaktadır. Ayrıca kişinin kendi vücudunda gözlemlediği bir takım değişimlerde cilt kanserini ifade edebilir. Cilt kanserinin teşhisi için dermatologlar benlerin fotoğraflarını çekerler ve şekillerini, renkleri, bboyutlarını analiz ederler. Cilt yüzeyinde gözle saptanması zor olan detayları yüksek çözünürlüklü sunarak daha kesin değerlendirmeler ve sonuçlar alırlar.

Dijital Dermoskopi yöntemi de cilt kanseri teşhisinde kullanılmaktadır. Dermatologların gözle ayırt edemeyeceği unsurları kolaylıkla saptamalarına yardımcı olan cilt kanseri teşhis yöntemlerinden olan bu mekanizma, yüksek yoğunluktaki ışık ve büyütme araçlarıyla erken dönemde kanseri fark etmede birebirdir.

MoleSafe hem dermoskopi hem de tüm vücut fotoğraflama yöntemlerini kullanan ve daha detaylı bilgiler sunan bir işlemdir. MelaFind yöntemi ise sahip olduğu ışık dalgaları sayesinde cilt yüzeyinin 2.5 mm altına kadar oluşmuş lezyonları incelemektedir.

Cilt kanseri nasıl teşhis edilir?