Home Sağlık HaberleriHepatitKaraciğer Iltihabı C neden olur?
Karaciğer Iltihabı C neden olur?

Karaciğer Iltihabı C neden olur?

Hepatit C nedenleri, kara sarılık c niçin bulaşır, hepatit c sebepleri nelerdir, hepatit c hastalığı neden olur, hepatit c hastalığının nedenleri, hepatit c hastalığı sebepleri hakkında bilgilenmek için içten Kan aracılığıyla kişiden kişiye bulaşıcılık bildiren ve karaciğer organını etkileyerek önemli hastalıkların husule gelmesine sebep olan Hepatit C öyle çok nedenden kaynaklı olarak görülebilecek bir hastalıktır.

 Hepatit C niçin olur?

Kan yoluyla bulaşan bu hastalıktan korunmak için, kesin olmayan kişilerden kan alınmamalı, kanları ile temasta bulunulmamalıdır. Karaciğer hücrelerinde hasara neden olan ve ilerleyen zamanda sirozu yaratıcı Karaciğer Iltihabı C hastalığının nedenleri şunlardır:

Karaciğer iltihabına yol açan bir değişiklik karaciğer iltihaplanması hastalığı olarak da isimledirilen Kara Sarılık C nedenleri virüsler, bakteriler, farklı alanlara yönlendirilmiş ilaçlar, uzun süreli içki kullanımı, otoimmun hastalıklar ve farklı alanlara yönlendirilmiş endüstriyel maddelere maruz kalmaktır. Bütün bu faktörler karaciğer hücrelerini olumsuz etkiliyor, zamanla Hepatit C’ye yol açıyor. Kara Sarılık C sebepleri her ne olursa olsun kısa zaman içinde bu hastalık çare altına alınmalıdır.

Kara Sarılık C nedenleri de ortadan kaldırılmalıdır. Kan aracılığıyla bulaşmasının yanı sıra iğne, enjektör, diş fırçası, traş bıçağı, çivi makası gibi aletlerin kullanımı ile de Karaciğer Iltihabı C geçiş göstermektedir. Cinsel yolla da bulaişma riski vardır ancak bu tehlike çok düşüktür. Anneden bebeğe bulaşma ihtimali de azdır. Kara Sarılık C, yiyecek-içeceklerden, yiyecek kaplarından, hapşırmadan vb. bulaşmaz.