Home Sağlık HaberleriKanserKanser genetik mi?
Kanser genetik mi?

Kanser genetik mi?

Kanser hastalığı genetik midir, kanser genetik midir, kanserin genetikle ilişkisi var mı tüm bu soruların yanıtlarına en doğru cevabı bulabileceğiniz bir adrestesiniz. Kanser hastalığı son dönemlerin en çok korkular hastalıklarından…

Kanser hastalığı genetik midir, kanser genetik midir, kanserin genetikle ilişkisi var mı tüm bu soruların yanıtlarına en doğru cevabı bulabileceğiniz bir adrestesiniz. Kanser hastalığı son dönemlerin en çok korkular hastalıklarından birisi olmakta ve pek çok insan da kanserle mücadele içinde olduğu için, kanser ürkütücü olmaktadır. Ailesinde kanser hastası olan bir kişi, olmayanlara göre daha fazla korku içindedir ve kafasında hep kanser genetik mi sorusu yer almaktadır.

Kanser genetik bir hastalık mıdır?

Kanserin genlerdeki yapısal bozukluk sebebiyle husule geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı için, kanser genetik bir hastalıktır diyebiliriz. Genlerin dizildiği yapılardaki değişiklik sonucunda husule gelen kansere, ailesinde kanser hastası olan bir kişinin yakalanma oranı çok yüksektir.

Bu sebeple ailesinde her hangi bir kanser türünü yaşayan kimseler varsa, bu kişiler söz konusu kansere ve diğer kanser çeşitlerine karşı kendini korumaya almalı ve düzenli muayene olmalıdır.

Kanser hastalığı çevre, beslenme, kanserojen maddeye maruz kalmak, radyasyon, iş ortamındaki kanserojen maddeler ve sigara sebep olduğu gibi, genetik yatkınlık da neden olmaktadır. Dolayısıyla kanser hastalığı genetik bir sorun olarak da karşımıza çıktığı için, kansere karşı önlem almakta yarar var.