Home Sağlık HaberleriKanserKanser geçici midir?
Kanser geçici midir?

Kanser geçici midir?

Kanser geçer mi, kanser geçici mi, kanser hastalığı çare edilir mi, kanser hastalığından kurtulmak mümkün mü kanser hastası ola ya da olma riski yaşayan çoğu kişinin merak ettiği bu sorularına…

Kanser geçer mi, kanser geçici mi, kanser hastalığı çare edilir mi, kanser hastalığından kurtulmak mümkün mü kanser hastası ola veya olma riski yaşayan birçok kişinin merak ettiği bu sorularına cevap verdik. Son dönemlerin korkutan hastalıklarından birisi olan kanser, öyle çok kişinin yaşamını fena etkilemeye ve hatta yaşamlarına son vermeye devam ediyor. Erken teşhis ve çare için geç kalan şahısların kanser hastalığından dolayı hayatları mahvoluyor. Peki, kanser geçicimidir?

Kanser geçici mi?

Vücudun bazı bölgelerinde ele gelen sert şişlikler, ses kısıklığı, göğüs ağrısı, yutkunma güçlüğü, dispepsi, bir türlü geçmeyen öksürük, ol ve omuzda sancı, kemik ağrısı, kilo kaybı, iştahsızlık, baş ağrısı, sarılık, iyileşmeyen yaralar ve daha pek çok sorun kanser hastalıklarının belirtileri olabiliyor.Eğer bu belirtiler doğrultusunda kanser erken evrede iken teşhis edilir ve tedavisine başlanırsa geçicidir. somurtkan durumda hayatınıza son verebilir.

Kanser geçici ve çare edilebilir bir rahatsızlık olsa da, nüks etme riski bulunmaktadır. Ortaya meydana çıkan kanser hastalığı erken dönemde fark edilip tedavi edilse bile, kanser hastalığından kurtulduktan sonra yaşam kalitenize fazla dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yaşayacağınız bir takım sorun ve sıkıntılar, beslenmenize ve doktorunuzun önerilerine kulak vermemeniz kanserin nüksüne neden olacaktır. Bu durumda ikinci kansere yakalanmak, kanserin tedavisini zorlaştırabilir.