Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKadınlarda yürek krizi belirtileri nelerdir?
Kadınlarda yürek krizi belirtileri nelerdir?

Kadınlarda yürek krizi belirtileri nelerdir?

Yürek krizi belirtileri konusunda araştırma yapan uzmanlar kadınlarda görülen yürek krizi belirtilerinin erkeklerden daha ayrı şikayetler olduğunu ortaya çıkardı. Kadınların birçoğu yürek krizi belirtilerini hissediyor fakat bu belirtileri ya önemsemiyor…

Yürek krizi belirtileri konusunda araştırmacı uzmanlar kadınlarda görülen yürek krizi belirtilerinin erkeklerden daha ayrı şikayetler olduğunu ortaya çıkardı. Kadınların birçoğu kalp krizi belirtilerini hissediyor ancak bu belirtileri ya önemsemiyor veya kullanmış oldukları bir takım ilaçların bağlı etkisi olduğunu düşünüyorlar. Bu sebeple kadınlarda husule gelen kalp krizi ölümcül olabiliyor.

Kadınlarda görülen kalp krizi erkeklerde görülen yürek krizi belirtilerinden ayrı olduğu için ve ekseri yürek krizi erkeklerde husule gelen bir sorun olmasından nedeniyle kadınların çoğu yürek krizi belirtilerini anlamıyor. Yaşamış oldukları şikayetleri diğer sorundan olduğunu düşündükleri için tıbbi müdahaleye de geç kalıyorlar. İşte kadınlarda kalp krizi belirtileri.

Kadınlarda ortaya çıkan kalp krizinin belirtileri aralarında en şiddetlisi göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısı kalp krizi geçiren erkeklerde de görülür, ancak kadınlarında diğer problemlerde husule gelir. Kadınlarda kalp krizi kendini alışılmış dışı bitkinlik olarak gösterdiği gibi, nefes almada güçlük çekmek, mide yanması, bulantı, kusma, boyundan ve çeneden başlayan omuzlara değin inen sızı ve göğüste sıkışma hissi, güçsüzlük, aşırı solgunluk ve terleme olarak da gösterir.. Bu belirtileri kendinizde hissettiğiniz süre derhal bir sıhhat kuruluşuna gitmenizde fayda var.