Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGözleri Bilgisayardan Korumanın Yolları
Gözleri Bilgisayardan Korumanın Yolları

Gözleri Bilgisayardan Korumanın Yolları

Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu durum aynı zamanda bir takım afiyet sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bilhassa de bilgisayardan gözlerimiz çok etkiliyor. İşte sizler için gözleri bilgisayardan koruma yolları;

Göz sağlığını teknolojiden korumanın en etkili yolu, ondan uzak kalmaktır. Ama ne yazı oysa bu da şu anki hayatımızda imkansızdır. Bilgisayar ve telefon kullanımı gözlerimizi negatif etkiliyor. Fakat gözlerimizi negatif etkilerden gözetmek için ufak lakin etkili çözüm yollarına başvurabiliriz. Teknoloji ürünleri bilhassa de göz kasılmalarına sebep olmaktadır. Peki, gözleri bilgisayarın zararlarında nasıl koruruz?

Bilgisayarın gözleri bozmaması için yapılması gerekenler

Bilgisayar veya zeki telefonunuzu kullanarak bir metin okuduğunuz zaman kendinizi şaşı yapıyor ve ekrana daha pozitif yaklaşıyorsunuz. Bu şart yorulmanıza ve baş ağrısı çekmenize niçin oluyor.

ABD’nin Virginia eyaletinde yer alan Görme Konseyi, bedensel sorunları en aza indirerek göz sağlığının korunmasına muavin olabilecek kolay fakat etkili yöntemleri açıkladı.

Konseye tarafından, bu ipuçlarını dikkate alarak göz sağlığını korumak olası ayla geliyor.

Ekrana bakıldığında birçok kişi kadar gözlerin kurumasını engelleyen göz kırpmak unutuluyor.

Göz kırpmayı hatırlamak zor olsa da kesintisiz gözlerin kırpılması gerekir.

Gözlerin kuruluğunu engellemek için kullanılacak bir göz damlası ise oldukça yararlı ve basit bir yöntemdir.

Metinde yer alan harflerin büyüklüğü ve renk zıtlığı da okumayı kolaylaştırarak fiziki sorunlar yaşamanızı engeller.

20 kuralına dikkat!

20 dakika çalıştıktan sonra 20 saniyelik bir ara verme verin ve bu zaman içinde 20 adım atarak çevrenizde bulunan nesnelere bakın.

Aynı mesafeden uzun bir vakit ekrana bakmak, bu sürenin peşinde bambaşka bir noktaya bakıldığında göz kaslarının hareket etmesini engeller.

Bunu önleyebilmek için sıkça çevrenizde yer alan nesnelere bakmak gerekir.

Uzun bir süre ekrana baktıktan daha sonra beyaz bir kağıda bakarak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

Parlama karşıtı filtreler ve bilgisayarınıza veya bilgisayarınıza indirebileceğiniz mavi ışığı engelleyen uygulamalar doğru gözlerinizi koruyabilirsiniz.

Bilgisayar ekranınızı yaklaşık bir metre uzağa, ekranın ortasını ise göz hizanızdan yaklaşık 13 santimetreye eşit gelecek şekilde yerleştirin. Bu konumlandırma görsel kasılmayı ve boyun ile sırt ağrılarını en üye indirmeye asistan olacak.