Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek hastaları kırmızı et yiyebilir mi?
Yürek hastaları kırmızı et yiyebilir mi?

Yürek hastaları kırmızı et yiyebilir mi?

Kalp hastalarına beslenme önerileri sunduğumuz bu yazımızda, kalp hastaları kırmızı et yemeli mi ve kurban eti kalp hastalarına yasaklanmış mı sorularınıza da yanıt vermiş olduk. Kalp hastaları ne değin kırmızı…

Kurban bayramında afiyet sorunlarınızı hiçe sayarak tükettiğiniz kurban eti önemli problemlerle karşılaşmanıza niçin olabileceği için, itinalı ve dozunu aşmayacak şekilde kurban eti tüketmelisiniz. Yürek hastalığı, şeker hastalığı, kolesterol hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığı söz konusu ise kurban etinden mümkün mertebe uzaktan durulmalıdır. Lakin hiç yenmeyecek diye bir kuralda değil.

Yürek hastaları kırmızı et yiyebilir lakin tadımlık edinmek şartıyla. Dinç bir kişi gibi oturup tıka basa kırmızı et ile karnınızı doyurmak ciddi problemlerin husule gelmesine yol açar kuşkusuz unutmayın. Kalp hastaları kırmızı et tüketimine uyarı etmezlerse kalp krizi geçirme ihtimalleri bile vardır. Uzmanlar kalp hastalarına daha çok balık eti ve tavuk eti yani beyaz et tüketmeyi nasihat ediyor. Ama bunlarında derisi gücenmiş olmalıdır.

Gıda alışkanlığına dikkat eden yürek hastaları daha uzun ve daha sağlıklı bir hayat sürebilirler. Kurban bayramında da mutlaka yağsız kırmızı et tüketilmeli ve çok pozitif kurban eti yenmemeli. Kurban etinin yanında asitli ve gazlı içeceklerden uzakta durulmalıdır.