Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek ritmi bozukluğu nedir?
Yürek ritmi bozukluğu nedir?

Yürek ritmi bozukluğu nedir?

Kalbini sağlıklı tutmayan, kalp sağlığı için yeterli beslenmeyen, egzersizden uzak kalan ve uyuşuk bir yaşam tarzına sahip olan bireylerin çoğunluğu kalp hastalıklarına yakalanarak hayatlarının geri kalan kısımlarını planlamadıkları bir şekilde…

Kalbini dinç tutmayan, kalp sağlığı için yeterli beslenmeyen, egzersizden uzakta kalan ve tembel bir hayat tarzına sahip olan bireylerin çoğunluğu yürek hastalıklarına yakalanarak hayatlarının geri kalan kısımlarını planlamadıkları bir şekilde sıhhatlerinden mahrum geçiriyorlar. Eğer sizde bu hastalardan almak istemiyor, hayatınızı sağlıklı hayat koşullarında doya doya yaşamak istiyorsanız kalbinizi sevin! Huysuz durumda yürek ritmi bozukluğu da dahil olmak üzere daha çoğu sorunlar yakanızda olacaktır.

Sağlıklı bir kalp dakikada 60 ila 100 atış yapar. Ancak mütenevvi sorunlardan nedeniyle kalp sağlığında görülen problemler kalp ritminin düzensizleşmesine neden olur. Yürek ritmi bozukluğu kendini çarpıntı ile kesin eder. Kalp ritmi bozukluğunda aşırı hava kirliği yoğun stres ve yamalı gıda rol oynamaktadır.

Kalp ritmi bozukluğu, kalbin normalden yavaş veya seri çalışmasıdır. Dünyadaki vefat oranları incelendiğinde kalp ritmi bozukluğu hastalığının da üstteki sıralarda yer aldığı gözlenmektedir. Dahası kalp ritmi bozukluğu eski yıllarda olduğu gibi bundan böyle sadece yaşlılarda ortaya çıkmıyor, gençleri ve çocukları da etkiliyor. Yürek ritmi bozukluğunun görülme yaşının bu değin aşağıda düşmesi yürek hastalarını ciddi anlamda korkutuyor.

Kalp ritmi bozukluğunda yürek atışları yükselebilir ya da azalabilir. Yükseldiği zamanlarda dakikadaki kalp atışı 500-600’leri bulmaktadır. Bu koşul kalbi bir anda duraklatır. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için kardiyolog ile mülâkat ayarlamalısınız.