Home Sağlık HaberleriObeziteErkeklerde obezite sınırı kaçtır?

Erkeklerde obezite sınırı kaçtır?

Erkeklerde obezite sınırı erkeklerde obezite oranı erkeklerde bel çevresi kaç cm olmalı obezite erkek sınırı erkeklerde obezite nasıl hesaplanır erkeklerde obezite oranı kaç olmalı sagliksiteniz.com’da tüm bu sorulara sizler için…

Erkeklerde obezite sınırı

Fazla kilolu, şişman olma hastalığı olarak tanımlanan obezite, gün geçtikçe böylece fazla insanın sorunları arasında yer almaya başlıyor ve birçok birey obezite sınırının üzerine çıkıp ayrıca bu hastalıkla keza de obezitenin yol açtığı hastalıklarla baş etmeye çalışıyor. Obezite hastalığı erkeklere nazaran kadınlarda daha pozitif görülmektedir, oysa yine de bu hastalıkla boğuşan erkeklerin sayısı da eksik değildir.

Vücut kitle indeksi (VKİ) olağan değerlerin üstüne çıktığı süre, kişinin obeziteye yatkınlığı artıyor. Erkeklerde obezite sınırı tıpkı kadınlarda olduğu gibi 30’un üzeridir. VKİ’si 30’un üzerinde çıkanlar obezite olmaya meyilli bir durumun içindedir demektir. VKİ 40’ın üstünde çıktığı zaman kesin olarak birey obezite hastası sayılır. Ağırlığın metre cinsinden boyun karesine oranı şeklinde hesaplanan VKİ’ye örnek bir hesaplama altında gösterilmiştir. Sizlerde VKİ hesabını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

Doruk x Tepe = Boyun karesi
Kilo : Boyun karesi = VKİ

1.70 x 1.70 = 2.89
70 : 2.89: 24,2 (Olağan)

VKİ hesabında sonuç 30-40 arasında çıkarsa obezite olmaya aşinalık; 40’ın üzerinde çıkarsa obezite hastalığı var demektir. Erkeklerde obezite oranı hesabında bel çevresi de fazla önemlidir. Bir erkeğin bel çevresi 102 cm’i geçmemelidir. aynı zamanda bel çevresinin kalça çevresine oranı erkekte 0.9’u geçmemelidir. bu değerlerin üstünde olan erkekler obezite sayılır.