Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıStresin Kalbe Negatif Etkileri
Stresin Kalbe Negatif Etkileri

Stresin Kalbe Negatif Etkileri

Bilimsel  olarak kanıtlamıştır,  stresin en çok zarar verdiği organlardır,  yürek, beyin ve mide. Kişideki Gerginlik hemencecik insan vücudunda, kortizon ve adrenalin gibi stres hormonları olarakta deyiş edilen hormonları salgılamaktatır. Bu…

Bilimsel  olarak kanıtlamıştır,  stresin en çok hasar verdiği organlardır,  kalp, beyin ve mide. Kişideki Gerginlik hemen insan vücudunda, kortizon ve adrenalin gibi gerginlik hormonları olarakta deyiş edilen hormonları salgılamaktatır. Bu hormonların salgılanması durumlarında, damarlar ve kaslar adi işleyişlerinin açık havada çalışmaya başlarlar ve kasların kasılması, damarlarda büzülme gibi vücudun sağlıklı olarak çalışmasına engel olan durumlar ortaya çıkartır…

kan basıncının yükselmesine, yürek çarpıntılarına ve kalbin daha seri atmasına sebep olur.
Gerginlik doğanın gereğidir. Ve insan vucüdu sıradan şartlarda bu koşul ile çaba edebilir. Lakin sürekli ve kronik diye cümle parçası ettiğimiz stres, insan vücudunu sürekli olarak yukarıda saydığımız şartlarda yaşamaya zorlar. tansiyon yüksek, kaslar kasılmış ve damarlarda fazla yüklenme biçiminde yaşamaya aralıksız vücudu, zamanla o vücuda kan pompalayan kalbin işleyişine de zarar verir. Ve kalp rahatsızlıkları bu aralıksız ve yoğun stres aşağı yaşamanın sonuçlarıdır.

Anjiyo, damar sorunları, kalp kapakçıkları, kalp ameliyatı veya stend takılması gibi kalp rahatsızlıklarının kaynağında stres yatmaktadır.
Stres, kişiyi sigara içmek ve alkol elde etmek gibi kötü alışkanlıklara da sevkettiğinden dolaylı olarak da zararları bulunmaktadır.

Özellikle yoğun gerginlik altında yaşayan ve çalışan kişilerin bu organlarından şikâyetleri olmasa bile dönem dönem denetim ettirmelerinde menfaat bulunmaktadır.

Bu tür durumlarda, spor ve somut egzersizlere yönelmek, hobiler elde etmek ve gerginlik yaratan durumları hayatınızdan hariç tutmak, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz için elzemdir.