Home Sağlık HaberleriDoğal güzellik iksiri- Bal
Doğal güzellik iksiri- Bal

Doğal güzellik iksiri- Bal

İnsanlık tarihi boyunca hiç değişmeyen bir tat ister mutfakta, ister tedavi amaçlı, isterse de güzellik sektöründe doya doya tüketiliyor. Bu tatlı, her kesin severek yediği (tabi alerjisi olanlar hariç) Baldır.

Bal içeriğinde barındırdığı yararlı özler bakımından insan vücudu için oldukça önemli bir besindir. Birçok çalışma, balın yüksek kolesterol seviyelerini kontrol etmek için sağlıklı bir kaynak olduğunu kanıtlamıştır. Genel olarak bal, C vitamini, kalsiyum, demir, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri içerir. Organik bal bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp damar sorunlarına karşı ve kanser önleyici etkisi ile doğal besin kaynağı olarak tüketiliyor. Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri sindirim sistemini geliştirmeye yardımcıdır. Sağlıklı kalmanıza ve hastalıklarla savaşmanız için etkilidir.

Ama balın genel olarak bayanlar için özel bir güzellik programı vardır. Her türlü cilt sorunları, cilt sarkması, kırışıklık, gözaltı torbalar gibi kadınların kötü rüyalarına balla çözüm yapılır. Şimdi size balla yapılan 5 özel maske tarifini önericeğim.

  1. Cilt yenileyici Tarçın ve Bal maskesi

Bir kasede 1 çay kaşığı toz tarçını ve 2 çorba kaşığı balı karıştırın, yumuşak bir maske haline getirin. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze eşit olarak yedirin ve 15-20 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin. Daha sonra ılık suyla yıkayın ve durulayın.

  1. Yulaflı ve Ballı leke giderici maske

Yulaf bir piling olarak işlev görerek ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. Böylece sivilce izlerinin azalmasına ve yenilerinin çıkmamasına da yardımcı olur. Öncelikle iyice yumuşayana ve ezilmeye müsait oluncaya kadar biraz yulaf ezmesini ılık suyla ıslatın. Eğer yulaf çok sertse blenderde toz haline getirebilirsiniz. Homojen ve sürülebilir kıvamlı bir maske elde etmek için yulafa 3 çorba kaşığı bal ilave edin. Gözlerinizin çevresine gelmemesine dikkat ederek tüm yüzünüze ovalayarak uygulayın ve yıkayıp temizlemeden önce 20 dakika bekletin. Haftada 2 kere düzenli bu maskeyi ciltinize uygularsanız lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz.

  1. Muz ve Balın mucizevi etkili maskesi

Muz, cilt sağlığı için son derece gerekli olan C vitamini, potasyum ve A vitamini bakımından zengindir. Uygulaması ve hazırlaması çok kolay maske için sadece bir olgun muzu iyice ezin ve içine 2 çorba kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın ve masaj yapın. Hafifçe göz çevresine de sürebilirsiniz. 15-20 dakika daha bekletin ve soğuk suyla durulayın.

  1. Ölü hücre ve yağlardan temizleyen kolay maske

Bu maskeni yapmak için fazla malzemeye gerek yok. Mutfakta kullandığınız zeytinyağı, yumurta ve bal karışımı yüzünüze doğallık getirecek. 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir yumurta sarısını iyice karıştırın ve yüze uygulayın.15-20 dakika bırakın ve sonra ılık su ile yıkayın. Bu maske yüz ciltlerini besler, ölü hücre ve yağlardan temizler.

  1. Nemlendirici Bal maskesi  

1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal ve 1 fincan sütü karıştırın. Cildinize uygulayın ve 10 dakika bekleyin sonra ılık su ile durulayın. Kuru cilti olan her kes bu maskeyi haftada 1 kere uygulayabilir. Ballı maske cildinizi nemlendirecek ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.