Home Sağlık HaberleriHem Meyve, Hem Sebze, Hem de Doğal İlaç – Avokado
Hem Meyve, Hem Sebze, Hem de Doğal İlaç – Avokado

Hem Meyve, Hem Sebze, Hem de Doğal İlaç – Avokado

Son 20 yıla kadar soframızda pek gözükmeyen, Uzak Doğu, Avrupa, Latin Amerika mutfağında bulunan Avokadoyu ne kadar biliyorsunuz? Lüks restoranlarda salata, tost, sandviç, omlet gibi yemeklerde kullanılan bu yeşil bitkinin meyve mi, sebze mi olduğuna hala emin değiliz.

Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir tropikal meyve türüdür.  Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Ana vatanı Meksika olan bu meyve ‘Timsah armudu’ olarak tanınır. Avokado genel olarak Güney Amerika ve Meksika’da daha fazla tüketiliyor. Brezilya, Arjantin, Bolivya, Peru ve diğer ülkelerde Avokadoya ‘bereket meyvesi’ diyorlar. Egzotik mutfağın olmazsa olmazı yeşil incide pek çok meyvede bulunandan fazla yağ vardır ve genellikle bunlar tekli doymamış yağlardır.

Kilo vermek isteyenler günlük gıda takviyesine mutlaka avokadayı dahil etmelidirler. Kalori oranı bayağı az olan meyvede B1, B3, B5 vitaminleri, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor ve mineraller var. İster kahvaltı, ister akşam yemeği veya atıştırmalık olarak Avokadoyu her türlü tüketebilirsiniz. Kahvaltıda yarım doğranmış avokado, haşlanmış yumurta ve salatalık ile güne enerjili başlayın.

Yapılan tıbbi araştırmalara göre Avokado Kanseri önler. Prostat ve meme kanseri başta olmak üzere, kanser hücrelerinin oluşumuna engeller.

Cilt için Avokado bir mucizedir. Hem avokado tüketmek hem de saf yağını cilde uygulamak, cilt hücrelerinin sağlığı ve diri olmasını sağlar. Öte yandan, avokadonun içerdiği vitamin ve minerallerin cilt sağlığı açısından oldukça yararlı olduğu birçok araştırmada kanıtlanmıştır. İyi bir potasyum kaynağı olan avokado böbrek hastalıklarının önüne geçer ve böbreği korumuş olur. Zira, böbreklerde mineral ve sıvı dengesini korumak önem arz eder.

Son olarak size küçük bir öneride bulunacağım. Sağlıklı ve aktif yaşamınız için avokadoyu mutfağınızdan eksik etmeyin.