Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıDilde Sarılık Nasıl Geçer?
Dilde Sarılık Nasıl Geçer?

Dilde Sarılık Nasıl Geçer?

Ağız ve diş uzmanlarına dilde sarılık olmasının altında birçok sorununun yattığını dile getirdiler. Öncelikli olarak dilde sarılık sebepleri nedir araştırılmalı ve nedene karşın derhal dilde sarılık tedavisine başlanmalıdır. Peki, dildeki sarılık nasıl geçer, dilde sararmaya ne iyi gelir?

Dil sararmasının aşağıda yatan sorunlar uzmanlarımıza kadar vitamin eksikliği, diyabet, astım, grip gibi hastalıklardır. Az su içilmesi, aşırı sigara ve içki tüketimi de dilde sarı lekeler oluşmasına sebep olur. Dildeki sarılık nedenlerinden biri de hormon ilaçlarıdır. demir ve B vitamini eksikliği, astım ve şeker hastalıkları, bebeklerin uzun vakit antibiyotik ilaç kullanımı da dilde oluşan sarılık sebepleri arasındadır.

Dilde Sarılık Tedavisi

Dilin büyük bir kısmının sarımsı lekeler ile kaplanması aft nedeni de olabilir. Dilde sarılık olmasının nedenleri öğrenildikten sonradan, uykun tedavinin yapılması gerekir. Söz konusu nedeni ortadan kaldırmaya yönelik çare uygulanmalıdır. Daha sonrasında dildeki sarılıkta kendiliğinden geçmeye başlar. Dildeki sarılıktan kurtulmak için dilin U şeklindeki özel fırçalarla temizlenmesi gerekir. önce dil ortadan, arkadan öne içten sonra her iki yandan arkadan öne içten orta bir güçlü olarak bu özel fırçayla temizlenmelidir.

Dildeki sarılığa neden olan sorunun ortadan kalkması durumunda uygulanacak dil temizliği ve bakımı ile dildeki sarılık kısa zamanda çare edilmiş olur. Dil temizliği yukarıda anlatıldığı gibi yapılabileceği gibi, 3-4 damla susam yağını temizlenmiş dile sürmek de fazla faydalıdır. Bu işlem sindirim sisteminin bütün gece temizlenmesini sağlar. daha sonra ağızda ve dilde kolaylık duygusal uyandırır, ağzın güzel kokmasına tezgâhtar olur.

Dilde Sarılık Nasıl Geçer?