Home Sağlık HaberleriAIDSAİDS testi fiyatı ne dek?
AİDS testi fiyatı ne dek?

AİDS testi fiyatı ne dek?

AİDS/HIV testi yaptırmak isteyenler için aids testi ücreti ne kadar, 2014 aids testi fiyatı ve aids testi fiyatları 2014-2015 yılında ne dek sagliksiteniz.com’da açıkladık. Bulaşıcıdır ama baskı bulaşır, bulaştığı zamanda…

AİDS/HIV testi yaptırmak isteyenler için aids testi ücreti ne değin, 2014 aids testi fiyatı ve aids testi fiyatları 2014-2015 yılında ne dek sagliksiteniz.com’da açıkladık.

aids-testi-ne-kadar

Bulaşıcıdır ancak güç bulaşır, bulaştığı zamanda ölümcül tehlike saçar muhakkak AİDS hastalığından bahsediyorum. Dünyada bulaşıcı hastalıklar aralarında en şiddet bulaşıcı hastalığın HIV/AİDS hastalığı olduğu kanıtlanmıştır. Kolay kolay bulaşmayan HIV virüsünü kaptığınız zaman ise ölüm tehlikesi ile aleyhinde karşıyasınız demektir. Değişken durumlarda AİDS testi yaptırarak erken dönemde bu hastalığa karşısında tedavi uygulamanız yaşama riskinizi arttırır. Peki, AİDS testi fiyatları ne değin?

AİDS/HIV testi ücretleri 2014 yılında illere ve testi yaptırılacak merkeze tarafından farklılık göstermektedir. Bazı hastanelerde 4-5 TL’ye yapılan AİDS testi, bazı hastanelerde ise 10-15 TL’ye yapılmaktadır. Bazı kurumlar ise size ayrım ettirmeden fiyatlarda değişim yapabilirler.

Günümüzde AİDS hastalığının varlığını belirlemek için LISA, IFA ve Western Blot testleri kullanılmaktadır. En belirli sonucu veren bu üç testtir. Yataklı devlet hastanelerinde, özel hastanede ve polikliniklerde, çoğu laboratuvarda AIDS/HIV testi yaptırabilirsiniz. Hem, Gönüllü Danışmanlık ve Deneme Merkezleri (GDTM) bedava olarak herkese AİDS/HIV testi yapıyorlar.

AİDS testi fiyatı ne dek?