Home Sağlık HaberleriRuh SağlığıAsap krizi nasıl geçer?
Asap krizi nasıl geçer?

Asap krizi nasıl geçer?

Sinir krizi nasıl geçer?

Asap Krizine Ne İyi Kazanç: Gerginlik, dermansızlık, halsizlik ve uyku düzensizlikleri gibi nedenlerden dolayı oluşabilen asap krizi, böbrek üstü bezleri tarafından salgılanan adrenalin ve nöradrenalin hormonları sebebiyle meydana gelmektedir.

Sinir Krizine Ne İyi Gelir

Stres, dermansızlık, halsizlik ve uyku düzensizlikleri gibi nedenlerden nedeniyle oluşabilen asap krizi, böbrek üstü bezleri göre salgılanan adrenalin ve nöradrenalin hormonları nedeniyle meydana gelmektedir.

Asap krizi geçiren kişinin krize girme nedeni araştırılmalıdır. Bir Takım hastalıklar kişide asap krizine sebebiyet verebilmektedir. Kanser, şeker hastalığı, otoimmün rahatsızlıklar, astım, adet düzensizlikleri, artrit, kolit, ülser, yürek hastalıkları veya depresyon nedeniyle oluşan sinir krizleri çare edilebilmektedir.

Bitkinlik, halsizlik, irritasyon, iştah azalması, kan basıncında kronik yükselmeler, şevk ve ilgi azalması gibi durumlar nedeniyle oluşan asap krizini devretmek için, bu durumların ortadan kaldırılması gerekmektedir. Sinir krizi geçiren kişinin hayatında yapacağı bir takım şartların değişmesi, krizin tekrarlamamasında önem taşımaktadır.

Aşırı stresli durumlarda beyin bu durumu kaldıramaz ve kişi sinir krizi geçirir. Aşırı gerginlik durumlarında adrenal bezlerin daha artı çalışması bu durumun en manâlı sebebidir. Düzenli beslenmeye dikkatli olmak, spor yapmak, zihni rahatlatacak faaliyetlerde bulunmak ve düzenli uyku, sinir krizi için etkili tedavilerdir. Adrenal bezlere iyi gelen C vitaminini  harcamak, sinir krizi durumlarında avantaj sağlayabilir.