Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek çarpıntısı niçin olur?
Yürek çarpıntısı niçin olur?

Yürek çarpıntısı niçin olur?

Yürek hastalıklarında gitgide artarak artma gözlemlenmektedir ve bilhassa yürek çarpıntısı toplumun en büyük sorunu haline gelmiş durumdadır. Yürek çarpıntısı farklı şekillerde betimleme edilir. Kimi hastalarda küt küt diye sert ve hızlı…

Kalp hastalıklarında artan bir şekilde büyüme gözlemlenmektedir ve bilhassa yürek çarpıntısı toplumun en büyük sorunu haline gelmiş durumdadır. Kalp çarpıntısı ayrı şekillerde tanım edilir. Kimi hastalarda küt küt diye sert ve hızlı şekilde, kimilerinde ise yürek vuruşlarında sekmeler varmış gibi açıklama edilmektedir. Uzmanlar tekrarlayıcı yürek çarpıntılarının güvenli olmayan olmasından nedeniyle ciddiye alınmasını söylemekteler.

Kalbiniz eğer heyecandan nedeniyle çabuk seri atıyorsa, korkulacak bir sorun yok demektir. Bu sorun çoğunlukla sevdiğiniz birini karşınızda gördüğünüzde yada herhangi bir olay aleyhinde anlık meydana gelen ve normal karşılanan bir yürek çarpıntısıdır. Korkutucu derecede arda arda tekrarlanan bir yürek çarpıntısı zamansız ve yersiz olarak meydana geliyorsa, kalp atışlarında sorun olduğu oysa o zaman söylenebilir.

Yürek çarpıntısı ile birlikte baş dönmeleri, baygınlık duygusal, aşırı göğüs ağrıları, dermansızlık gibi şikayetlerde meydana gelebilir. Eğer bu cins şikayetlerinizde varda hekime başvurmalısınız.

Yürek çarpıntısı nedenleri nelerdir?

Nefret Edilen Şey, endişe ve sevinç gibi duygular yürek çarpıntısına niçin olabilir. Fazla kafein, alkol, sigara ve dere tüketimi de yürek çarpıntısı nedenlerindendir.Ayrıca fazla yorgunluk, egzersiz ve bunalımda bu nedenler arasında sayılabilir.

Şehvetli bozukluklar, kilo fazlalıkları, kullanılan ilaçların emrindeki etkileri, kan basıncında büyüme, rahat yürek hastalığı, tiroid bezlerinin aşırı çalışması ve şeker hastalığı kalp çarpıntılarına neden olmaktadır.