Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıAğız Mantarı Nedenleri
Ağız Mantarı Nedenleri

Ağız Mantarı Nedenleri

Ağız mantarı ağızda olan enfeksiyon neticesi oluşmuş bir nesil cilt rahatsızlığıdır. Pamukçuk olarak da tanıdık ağız mantarı ağızda husule gelen mütenevvi mikrop ve bakteri dengesinin bozulması neticesi görülmektedir

Ağız içinde dengenin bozulması neticesinde husule gelen ufak çaplı bir ülser sonucu ağız mantarı görülmektedir. Bu ülsere ağız mantarı adı da verilmektedir ve böylece çok kişi ağız ülserini ağız mantarı olarak anlatır. Ağız mantarı nedenleri ve sebepleri nelerdir sizlerle.

Ağız mantarı ağzın her bölgesinde çıkabilmektedir. Dil yüzeyi ve iç yanaklar en fazla görülen kısımlardır. Bunun yanı sıra diş etleri üstünde de ağız mantarı görülebilmektedir. Ağız mantarı bilhassa bebeklerde sık görülebilen bir rahatsızlıktır.

Ağız Mantarının Nedenleri

Ağız mantarının en keskin nedeni vücut direncinin düşmesidir. İnsanın beden direncinin düşmesi ile beraber karoser oldukça rahatsızlığa da açık ülkü gelmektedir. Ağız mantarı da bu rahatsızlıklardan birisi olmaktadır. Vücudundengenin bozulması ile birlikte ağız içindeki mikroplar aşırı derecede üreyerek ağız mantarına kapı aralamaktadır. Ağız mantarının bir diğer nedeni de bitmiş gövde dengesini bozabilecek ilaçlardır. Bu vaziyet daha çok yetişkinlerde görülebilecek bir gidişat olmaktadır. Bebeklerdeki ağız mantarı ise daha çok memeden kaynaklıdır. Annenin meme uçlarından, bebek süt emerken enfeksiyona yol açacak bakteriler bebeğe geçebilmektedir. Bunun neticeninde da bebekte ağız mantarıoluşabilmektedir.

Ağız Mantarı Nedenleri