Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıAğız ve diş sağlığı nasıl korunur?
Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur?

Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur?

Diş Sağlığı Nasıl Korunur: Dişlerin çürümelere karşısında dayanıp uzun yıllar boyu temiz ve rahat kalmalarını sağlamak için diş sağlığına özen gösterilmesi gerekmektedir. Diş üzerine başlayan bazı hastalıklar iç organlara dek ilerlemektedir. böylece diş sağlığına gereken özeni göstermeniz sağlığınız açısından da son derece önemlidir.

Diş Sağlığı Nasıl Korunur

Dişlerin çürümelere karşısında dayanıp uzun yıllar boyu temiz ve gizli kalmalarını karşılamak için diş sağlığına itina gösterilmesi gerekmektedir. Diş üstüne başlayan bir takım hastalıklar iç organlara değin ilerlemektedir. böylece diş sağlığına gereken özeni göstermeniz sağlığınız açısından da son derece önemlidir.

Ağız ve Diş Sağlığını Koruma Önerileri

  • Dişlerde görülen çürümelere karşısında derhal tedbir alınmalıdır. Ufak çürükler dikkate alınmadığında daha artı büyüyerek diş kayıplarına niçin olabilmektedir.
  • Diş fırçalamaya ilave olarak ağız çalkala suyu da kullanılmalıdır. Ağız kokusunu önleme konusunda da başarılı olan ağız arıtma suları kaliteli markalardan seçim edilmelidir.
  • Diş fırçalama tekniklerini öğrenip dişlerinizi doğru biçimde fırçalamalısınız. Dişlerinizin yalnızca önünü değil, arkadaki kısımlarını da fırçalamalısınız. Diş fırçalarken fazla bastırmadan her bölgeye eşdeğer olarak ulaştığından kesin olmalısınız.
  • Diş fırçası seçimi fazla önemlidir. Sert ve kalın kıllara sahip olan fırçalar diş etlerinin kanamasına ve dişlerin üstteki tabakasının çizilmesine neden olur. Oluşan bu çizikler zamanla aşınarak çürük oluşumuna niçin olur.
  • Dişlerinizin arasında kalan besin atıklarını gidermek için diş iplerinden faydalanmalısınız. Yabancı cisimlerle dişinizin arasını kurcalamak diş ve diş etlerinize hasar verecektir.

Uzmanlar, ağız ve diş sağlığının korunması için dişlerin jurnal olarak düzenli şekilde fırçalanması gerektiğini belirtiyorlar. Fazla şekerli gıdalardan uzakta durulması gerekmektedir. Erken yaşlarda diş problemleri ortaya çıkması, beraberinde gelişim bozukluklarını da getirecektir.

Asitli ve şekerli besinler ağız içindeki miktoorganizmaların etkilerini arttırmaktadır. Sert kabuklu fındık, Antep fıstığı gibi kuruyemişler dişlerle kırılmamalıdır. Ağız ve diş sağlığınız için dişlerinizle sert cisimleri kırmaya çalışmamalısınız, bu cins davranışlar diş minesinin çatlamasına ve ağız içindeki bakterilerin çoğalmasına neden olmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur?