Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıAğız Kuruluğu Nasıl Geçer?
Ağız Kuruluğu Nasıl Geçer?

Ağız Kuruluğu Nasıl Geçer?

Ağız kuruluğunun tedavisi böylece kolay sayılmaz fakat imkansızda değildir. Dürüst teşhis ve çare yöntemi doğru, birde bireylerin hekim önerilerinden açık havada çıkmadıkları müddetçe ağız kuruluğu geçer.

Ağız kuruluğunun tedavisinde altta yatan nedenin ortadan kaldırılması önemlidir. Ağız kuruluğuna her ne sorun sebep oluyorsa, tedaviye öncelikle o sorunu ortadan kaldırmakla başlanır. Ağır kuruluğunun giderilmesi için uygulanan yöntemler nelerdir ve ağız kuruluğunun çözümü hangi yöntemlerde yatıyor buyurun hep birlikte makalemizin devamından öğrenelim.

Ağız kuruluğu tedavi şekli ağız kuruluğunun nedenlerine tarafından değişir. Bunun için jurnal rutinler ve enzim temelli ürünler kullanılabilmektedir. Ağız kuruluğuna ilk elden ilaçların ast etkileri neden oluyorsa doktora başvurulmalıdır. Esas çare yöntemleri şunlardır:

1. Bol Su İçmek

Jurnal en az 8 kadeh su tüketimi uzmanlarca nasihat edilmektedir. Kafein içerikli içecekler dehidrasyona ve dolayısıyla ağız kuruluğuna, baş ağrılarına, yorgunluğa, cildin kurumasına neden olur. bu nedenle yeterince su içmek fazla önemlidir. Su içmek bununla beraber nefes kalitesini artırır ve ağız kuruluğunu önlemek için fazla önemli bir takviyedir.

2. Sakız Çiğnemek

Sakız çiğnemek de tükürük üretimini uyarıcı tesir yaparak ağız kuruluğunu engeller.

3. Gıda ve İçecekler

Yemek yerken sıkça akıcı takviyesi yerine getirmek önemlidir. Su ve tatsız içecekler bu ihtiyacı karşılar. Sıvılar yalnızca çiğnemeyi ve yutmayı kolaylaştırmakla kalmaz bununla birlikte yiyeceklerden daha fazla tat almayı da sağlar.

4. Diş Temizliği

Dişleri düzenli bir şekilde fırçalamak (flor içerikli diş macunuyla) ve günde 1 defa diş ipi ile arındırmak dişlerin, diş etlerinin, ağız dokusunun korunmasını sağlar ve ağız kuruluğu semptomlarının ortadan kaldırılmasına muavin olur. Ayrıca günde 1 kez dili sürtmek de enfeksiyon gelişimini engeller. Bu nedenlerle ağız kuruluğunu önlemede ağız hijyeni fazla önemlidir.

5. Burundan Solumak

Bu ağız kuruluğu tedavisinde en şiddet bununla birlikte en etkili yöntemdir. Baz halk ağızdan solumayı alışkanlık haline getirmiştir. Bazıları da nazal (burunla ilgili) veya sinüs problemleri sebebiyle burundan solumakta zorlanabilirler. sürekli olarak ağızdan solumak ağız kuruluğunun aracısız sebebi olabilir. Ağızdan alınan hava kuru olduğu için ağız dokularını kurutur. Burundan alınan hava ise burundaki mukus ve burun kılları baştan sona nemlenerek geçer.

6. Islak Hava

durmadan kuru hava ve iklime sahip bir bölgede yaşamak ağız kuruluğuna niçin olur. böylece böyle ortamlarda ara ara nemlendirici araçlar uygulamak ağız kuruluğunu engelleyebilir.

7. Diğer Önleyici Etkiler

Tükürük salgılanmasını uyaran ilaçlar ve ağız spreyleri kullanmak.
Karbonhidrat alımını azaltmak. (pasta, ekmek gibi yiyeceklerin yutması zordur ve çiğnemek, yutkunmak ve özümlemek için daha fazla su gerekir.)
Baharat ve çok pozitif şeker taşıyan yiyeceklerden sakınmak.
Düzenli olarak yatmadan önce 1 kadeh su içmek.
Ahenkli olarak (en azından yılda 2 kere) diş hekimine görünmek ve ağız sağlığı konusunda tavsiyeler almak.

Ağız Kuruluğu Nasıl Geçer?