Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıBoğaz Kaşıntısı Tedavisi
Boğaz Kaşıntısı Tedavisi

Boğaz Kaşıntısı Tedavisi

Değişik nedenlerden husule gelen ve ekseri basit sorunların belirtisi olan boğaz kaşıntısının tedavisi de oldukça basittir. Tıp alanında boğaz kaşıntısının geçmesi için çeşitli metotlar kullanılır. İşte boğaz kaşıntısı nasıl tedavi edilir sorusuna uzmanlardan gelen yanıt.

Boğazda kaşıntı olmasının böylece çok çare yöntemi bulunmakta ve bu yöntemler boğaz kaşıntısının nedenine kadar seçilmektedir. Çoğunlukla boğaz kaşıntısı basit sorunlardan kaynaklıdır ama, arada bir de olsa önemli bir sorun altta gizleniyor olabilir. Boğaz kaşıntısının sebepleri öğrenildikten sonra, boğaz kaşıntısı tedavisi uygulanmaya başlayacaktır.

Boğaz kaşıntısında eğer kaşıntıya ek olarak, kızarıklık ve nefes darlığı çekiyorsanız, acilen tıbbi bir yardım alın. Çünkü bu anafilaksinin belirtisi olabilir ve hayatı korkutma edebilir.

Boğaz kaşıntısına iyi gelen çare yöntemleri şunlardır:

Boğaz Damlaları ve Spreyleri
Eczanelerde boğaz pastilleri boğaz kaşıntısını tedavi etmek için etkin bir yoldur. Tükürük üreterek, boğazı nemlendirir ve kaşıntıyı dindirir. Boğaz damlalarını özellikle hastalık ve alerjiler nedeniyle meydana gelen boğaz tahrişini önlemek için kullanabilirsiniz. Spreyleri de boğaza doğruca sıkabilirsiniz. Hamile kadınlar ve solunum yetmezliği çekenler boğaz spreylerinden uzak durmalıdırlar.

Tuz Su Gargarası
Ilaç halinde satılan gargaralar vardır lakin tuz su gargarası boğaz kaşıntısı sorunundan kurtulmak için yeterlidir. Yarım akarsu kaşığı tuzu bir bardak ılık suda karıştırın. Ağzınıza azıcık su çekerek 10 saniye her tarafında gargara yapın. Suyu tükürdükten sonra iki kez daha bu işlemi yapın. Gün içinde kaşıntıyı yeniden hissettiğiniz zamanlarda bunu yapın. Hiçbir zaman tuzlu suyu yutmayın.

Hava Nemlendiricisi
Boğaz kuruluğu ve kaşıntısının bir sebebi kuru havadır. Özellikle kuru havalarda havayı ıslatmak için bir hava nemlendiricisi kullanın. Bu alet gün boyunca kullanılabilir ama millet genelde gece kullanmayı yardımsever bulurlar.

Zencefil ve Bal
Bir tatlı kaşığı bal ile bir bardak zencefil çayını karıştırıp, içerek, boğaz kaşıntısından kurtulabilirsiniz. Gün içinde yavaş yavaş içebilirsiniz.

Zerdeçal ve Süt
Bir kadeh sütü kaynatıp, bir çay kaşığı zerdeçal ile karıştırın. Biraz soğumasını bekledikten daha sonra yatarken için. Bunu sorun geçinceye değin birkaç gün baştan başa tekrarlayabilirsiniz. Daha iyi sonuçlar için zencefil de ekleyebilirsiniz.

Papatya Çayı
Boğaz kaşıntısını onarmak için tanıdık en basit yollardan biri de papatya çayıdır. Kaynamış suya biraz kuru papatya ekleyerek, demlenmesini bekleyin ve için. Papatya çayı keza genel bir rahatlatma özelliğine sahiptir.

Ebegümeci Kökü ve Kaygan Karaağaç
Kaygan karaağacı pastil biçiminde bulabilirsiniz. Ebegümeci kökünü de nehir gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz. Gün baştan başa bu iki yöntemi sırayla kullanın.

Unutmayın, eğer hamileyseniz veya bebek emziriyorsanız hiçbir bitki çayını doktorunuza danışmadan kullanmayın.

Boğaz Kaşıntısı Tedavisi