Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıÂmâ Eden Hastalıklar
Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını korkutma eden, yalnızca göz problemlerine yol açmayan aynı zamanda körlüğe niçin olan hastalıklar nelerdir sizler için araştırdık.

Göz hekimleri herkesin ahenkli olarak göz muayenesi yaptırmalarını tavsiye etmektedir. Göz sağlığı son derece önemlidir. Eğer dikkatsizlik edilirse kısmen ya da tamamen görme sorunları ile karşılaşılabilir. Göz sorunları körlüğe neden olduğu gibi, başka hastalıklarda kör edebilir. Âmâ eden hastalıklar nelerdir, daima birlikte öğrenelim.

Göz doktorları göz muayenesinin fazla manâlı olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini belirttiler. Bazı göz hastalıklarının ancak bu şekilde açıklanabileceği söylendi.

Ağırlıklı olarak 40 yaş üstü kişilerde görülen ancak her yaş grubunu etkileyebilen bu rahatsızlık, dünyada 4,5 milyon insanın kör olmasının sebebi.

Özellikle son yıllarda sık duyduğumuz göz hastalıklarından biri haline gelen glokom (göz tansiyonu), erken ve uygun bir şekilde tedavi edilmediği takdirde önemli görme kayıplarına yol açıyor

Hastaneye göz sorunu nedeniyle başvuran hastaların üçte birinin şeker hastalığı hastası olduğunu, diyabetin körlüğe niçin olan hastalıklar aralarında ikinci sırada

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak aşina yaşa tabi makula dejenerasyonu(YBMD), retinada meydana gelen zarar ile görme alanı merkezindeki(makula) görüşün azalması sonucu oluşuyor ve genellikle 50 yaş ve üzeri yetişkinlerde görülüyor. Sarı nokta hastalığı âmâ eden hastalıklar arasında üçüncü sırada.