Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp büyümesi nedenleri
Kalp büyümesi nedenleri

Kalp büyümesi nedenleri

Yürek boşluklarının büyümesi ile ortaya çıkan kalp büyümesi sorunu göğüs bölgesinde baskıya neden olur ve bezginlik yaratır. Üzüntü yaratan bu sorun her zaman ciddi bir probleme niçin olmayabilir. Önemli bir…

Yürek boşluklarının büyümesi ile ortaya meydana çıkan yürek büyümesi sorunu göğüs bölgesinde baskıya neden olur ve can sıkıntısı yaratır. Üzüntü yaratan bu sorun daima ciddi bir probleme niçin olmayabilir. Önemli bir probleme neden olup olmayacağı kalp büyümesinin görünme nedenine göre belli olur.

Yürek boşluklarının büyümesi sebebiyle yürek kapaklarında da artma baş gösterir. Eğer kalp büyümesinin nedeni yürek yetmezliği ise ciddi bir sorundur. Kalp büyümesi kalbin işlevini yerine getirmediği anlamına gelmemektedir. Yürek büyümesi, pompalama gücünün tam olmaması anlamına kazanç.

Kalbin kanı yeteri hızda pompalamaması ve yeterli kan miktarını diğer organlara gönderememesi yürek içindeki basıncın daha da artmasına neden olur. Buda, kalbin beden için zorunlu olan oksijen ve besininin vücuda verememesi demektir. neticede pompalama işlemini iyice yapamayan yürek, kalp boşluklarının daha artı kan yutmasına niçin olur. Bu şart da kalp kaslarının kasılmasına ve zayıflaması açısından gözden düşmüş bir durumdur.

Böbreklerde bu duruma su ve tuzlu ile karşılık verir. Organlarda biriken akıcı yürek yetmezliğini ortaya çıkarır. Kol, etap, akciğer ve diğer bütün organlar istikrarsız ile dolar. Göğüste zorlama, solunum yetmezliği, bıkkınlık, baş dönmesi, öksürük ve bayılma gibi vakalar ortaya çıkar.