Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürüyüşün kalbe faydaları
Yürüyüşün kalbe faydaları

Yürüyüşün kalbe faydaları

Sağlıklı hayat açısından fiilen hepimizin alıştırma ve spor yapması gerekirken, iş hayatındaki yoğunluklar yada bakmakla sorumlu olduğumuz çocuklarımızdan dolayı spora ve egzersize ayıracak vakit bulamıyoruz. Rutin bir yaşam yaşamak bıktırıcı…

Dinç yaşam açısından doğrusu hepimizin alıştırma ve spor yapması gerekirken, meslek hayatındaki yoğunluklar yada bakmakla mesul olduğumuz çocuklarımızdan nedeniyle spora ve egzersize ayıracak süre bulamıyoruz. Rutin bir yaşam yaşamak can sıkıcı olduğu dek, afiyet sorunlarına da neden olmaktadır. Kesintisiz evle meslek aralarında mekik dokuyan birisiyseniz yada her gün evde oturmaktan diğer yapacak hiç birşeyin yoksa sağlık durumu problemleri kapınızda demektir.

Uzmanlar, spora ve egzersize vakit ayıramayanlara, günde asgari 30 dakika yürüyüş yapmalarını önermekteler. Aralıksız otur otur nereye değin. Ülkemizde spora ve egzersize süre ayıramayan o kadar çok insan var ancak, bilhassa de tuzu fazla bitiren bir milletiz. Aşırı tuzlu tüketimi ve hareketsizlik obezite sorununa, obezite hipertansiyona ve hiper tansiyonda yürek-damar hastalıklarına niçin olmaktadır. Her gün ahenkli olarak yürüyüş yapmak kan basıncının kontrol altına alınmasına tezgâhtar olacaktır.

Kalp hastalıkları çağımızın en sık görülen rahatsızlık türleri arasındadır. yaşam biçimi yürek hastalıklarının meydana gelmesinde en kayda değer etkendir. Sağlıklı beslenmemek ve atıl yaşamak yürek-damar sisteminin bozulmasına yol açarak, kalpte önemli hasarlara niçin olmaktadır. Kan basıncının yoklama altına alınması için yürüyüş koşul!