Home Sağlık HaberleriKanserYumurtalık kanserinden korunma yolları
Yumurtalık kanserinden korunma yolları

Yumurtalık kanserinden korunma yolları

Over kanseri olarak da tanımlanan yumurtalık kanserinde korunmak için bilirkişi doktorların bu konuda tavsiyelerine kulak vermeli ve yumurtalık kanserinin riskini arttıran faktörlerden de kendimizi uzaktan tutup, dinç ve uzun dönemli…

Over kanseri olarak da tanımlanan yumurtalık kanserinde korunmak için bilirkişi doktorların bu konuda tavsiyelerine kulak vermeli ve yumurtalık kanserinin riskini arttıran faktörlerden de kendimizi uzak tutup, sağlıklı ve uzun dönemli bir hayat sürdürebiliriz. Karın içinde bulunan yumurtalıkta fazla dağıtılmış hücreler bulunmakta ve bu hücrelerin içlerinden bir kanser hücresi çıkarak yumurtalıkların işlevlerine son verir, mütenevvi şikayetler yaşatır ve yumurtalık kanseri bir kadının sonu bile olabilir.

Yumurtalık kanserinden korunma

Yumurtalık kanserinden korunmak için

Yumurtalık kanserinden korunma yöntemleri başında, yumurtalık kanserine yakalanma riski bulunan bayanların üreme çağlarında doğum denetim hapı kullanmaları bu riski en üye indirmede çok başarılıdır. Genç yaşınızda kullanmış olduğunuz doğum teftiş hapları ilerleyen yaşlarda yumurtalık kanserinden sizi koruyacaktır. Yumurtalık kanserinden korunmak için yapılması gerekenler aralarında tüplerin bağlanmasıdır.Çocuk sahibi olmayı istemeyen yumurtalık kanseri riski aşağıda bulunan kadınlar uzman bir hekim yardımıyla tüplerini bağlatabilirler. Yumurtalık kanserinden korunmanın en etken yollarından birisi de, yeteri değin çocuk sahibi olduktan daha sonra yumurtalıkların aldırılmasıdır.

Bütün bunların sebebi ise, yumurtalık kanserine neden olan etkenin genital yollardan girmesi ve yumurtalıklara ulaşacak kansere sebebiyet vermesidir. Ailesinde birinci ve ikinci derece akrabalarında yumurtalık, rahim, meme, sütun kanseri olanların bu yöntemler doğruca yumurtalık kanserinden korunabilecekleri uzman hekimler söyleniyor.