Home Sağlık HaberleriObeziteMetabolizma nasıl hızlandırılır?

Metabolizma nasıl hızlandırılır?

Kilo vermekte sorun yaşayanlar mutlaka metabolizma nasıl çalıştırılır, metabolizmayı hızlandırmak için yapılması gerekenler ve metabolizmayı hızlandırmanın yolları nelerdir bilmeli ve sagliksiteniz.com’da metabolizma nasıl hızlandırılır açıklandı. Kesintisiz sağıklı beslenmenize ve sağlıklı…

Sürekli sağıklı beslenmenize ve dinç perhiz yapmanıza rağmen aldığınız kiloları bir türlü vermeyi başaramıyorsanız, obezite hastasıysanız olur ya de kilo vermenizi etkileyen sorun metabolizmanızın yavaşlığı olabilir. Metabolizması yavaş çalışan kişiler ayrıca kolay kilo alır ayrıca de fazla baskı kilo verir. Paki, metabolizmayı hızlandırma yöntemleri nelerdir, metabolizma nasıl hızlanır?

Metabolizmanın yavaşlaması yaşla da alakalıdır. Yaşımız ilerledikçe metabolizma daha yavaş çalışmaya başlar. Bu durumda maddi aktvitelerinizin ve gıda alışkanlıklarınızın rolü epeyce büyüktür. Metabolizmayı süratli gitmek için de beslenmeye ve maddesel aktivitelere dikkat etmek gerekiyor. Metabolizmanın hızlanma yolları ise şöyledir:
Kas yapmaya çalışın. Ne kadar fazla adale lifine sahip olursanız yağ yakımı pek hızlanmış ve kolaylaşmış olacaktır. Siklet egzersizleri yaparak kısa sürede kas yapabilirsiniz.

Aç kalmayın, uyumlu yemek yiyin. Bu Nedenle kan şekeriniz dengede kalacak ve hormonlarınız ahenkli çalışacaktır. Besin düzeni ise sabahleyin kalktıktan daha sonra en geç 1 saat içinde kahvaltı etmek ve yatmadan evvel 1 saat içinde hiçbir şey yememek şeklinde olmalıdır.

Beslenmede proteinlere siklet verin, bol bol hareket etin ve bol su tüketin.