Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıSes Kısılmasına Ne İyi Kazanç?
Ses Kısılmasına Ne İyi Kazanç?

Ses Kısılmasına Ne İyi Kazanç?

Sigara kullanmak, aşırı derecede uzun vakit bağırmak, şarkı söylemek ve uzun uzun konuşmak gibi faktörler sesin kısılmasına yol açar. Peki ses kısılması nasıl geçer? İşte sizler için ses kısılmasına iyi gelen nebati evde yapılabilecek doğal yöntemler.

Yukarıda bahsettiğimiz ses kısılmasının genel nedenleridir. Kış aylarında da üşütme ve boğaz sorunları ile rastlama gibi durumlarda da ses kısılması husule gelmektedir. Hem ses tellerinin rahatlaması keza de boğazın yumuşaması için evde ses kısılmasına iyi gelen yöntemlerden bahsettik. Ses kısılmasının bitkisel tedavisi için doğru adrestesiniz.

Ses Kısılmasına Doğal Çözümler

Ses kısılmasına karşısında evde yapabilecekleriniz epeyce kolay ve kısa sürede hazırlanan tariflerle karşınızdayız. Ses kısılmasına iyi gelen yöntemler arasında bal, zencefil çayı, tuzlu su, buhar ve sirkeli su gelmektedir.

Bal ile ses kısılmasına çözüm

* Bilhassa de grip sebebiyle ortaya meydana çıkan ses kısılmalarına bal iyi gelmektedir. 2 yemek kaşığı balı yarım limonun suyuyla en ince ayrıntısına kadar karıştın ve 2-3 saatte bir 1 çay kaşığı bu karışımdan yiyin. Ancak yemen yutmayın azıcık ağzınızda bekletin ama bal erisin.

Zencefil çayı ile ses kısılmasına çözüm

* Ses kısılmasına iyi gelen bitki çayları aralarında en etkilisidir diyebiliriz. Zencefil çayı aranje etmek için 4-5 ince dilim taze zencefilin kabuğunu soyup dilimleyin ve kaynayan suyun içine atın. 15 dakika kaynatın ve süzerek ılıdıktan sonradan için.

Tuz su ile ses kısılmasına çözüm

* 1 büyük bardak ılık suya 1 dere kaşığı tuz attıktan sonradan ayrıntılarıyla karıştırıp akabinde bu suyla gün içinde 2-3 kez gargara yapmakta ses kısılmasına doğal çözüm yöntemleri aralarında en etkilisi olanlardandır.

Buhar ile ses kısılmasına çözüm

* Bulunduğunuz ortamın havasının kuruması ses kısıklığına neden olur. Bunun içinde buhar makinesi ile bulunduğunuz ortamı nemlendirin.

Sirkeli su ile ses kısılmasına çözüm

* 1 bardak ılık suya 2-3 çay kaşığı sirke ekleyip ayrıntılarıyla karıştırın. Ardından için. İçmekte zorlanıyorsanız gargara da yapabilirsiniz.

Ses Kısılmasına Ne İyi Kazanç?