Home Sağlık HaberleriKanserRahim ağzı kanseri kimlerde görülür?
Rahim ağzı kanseri kimlerde görülür?

Rahim ağzı kanseri kimlerde görülür?

Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı kanseri riskleri nelerdir, kimlerde rahim ağzı kanseri görülür ve rahim ağzı kanseri nedenleri hakkında bilgi edinmek isteyenler için  tüm bu soruların yanıtlarını araştırdık….

Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı kanseri riskleri nelerdir, kimlerde rahim ağzı kanseri görülür ve rahim ağzı kanseri nedenleri hakkında bilgi edinmek isteyenler için tüm bu soruların yanıtlarını araştırdık.

rahim-agzi-kanseri-kimlerde-gorulur

Rahim ağzı kanseri risk grubu

Human papiloma virüs (HPV) ismini taşıyan bir virüsün sebep olduğu rahim ağzı kanseri, kadınların birçoğunda husule gelen ve çeşitli şikayetlerle kendini belli eden ölümcül sonuçlara sebebiyet verebilecek bir hastalıktır. Rahim ağzı kanseri riski taşıyan kişilerin mutlaka bu kanser hastalığına karşı önceden önlem almaları gerekir. Peki, kimlerde rahim ağzı kanseri görülmektedir.

Rahim ağzı kanseri irüsün uzun süreli enfeksiyonu meydana gelir. Kadınlar ilk cinsel ilişki sonrasında yaklaşık 1 bir yıl içinde bu virüse yakalanırlar. Ancak çoğu kadın ilk cinsel birleşimden 12-24 saat sonra bu virüsü vücutlarından atarlar. Bazıları atamadıkları için rahim ağzı kanseri riski taşır. HPV cinsel yoldan bulaşan bir virüstür. Prezervatif de kesin bir korunma yolu değildir, çünkü prezervatifin örtemediği bölgelerden bu virüse yakalanmak mümkündür.

Rahim ağzı kanseri genetik geçiş göstermez. Annenizde yada yakın akrabalarınızda rahim ağzı kanseri hastalığı olması sizi korkutmasın. Sigara içen kadınlarda rahim ağzı kanseri riski yüksektir. Aynı zamanda vücut direncini düşüren hastalıkların varlığı ve bazı ilaçların kullanımı da rahim ağzı kanserini tetikler niteliktedir. Rahim ağzı kanseri bu etkenleri taşıyan kadınlarda yüksek oranda görülmektedir. Mutlaka önlem alınmalı, düzenli olarak rahim ağzı kanserine karşı PAP – Smear testi yaptırılmalıdır.

Rahim ağzı kanseri kimlerde görülür?