Home Sağlık HaberleriCinsel SağlıkPMS vakaların %10’dan fazla içme alışkanlıkları ile bağlantılı
PMS vakaların %10’dan fazla içme alışkanlıkları ile bağlantılı

PMS vakaların %10’dan fazla içme alışkanlıkları ile bağlantılı

Eğer bir bayan iseniz, adet öncesi sendromu, şaşırtan oluyor ile tanışmış olabilir. bütünüyle faktörler riski ne olduğunu kimse bilmiyor, fakat bilgi alkol bile. woman enjoying a glass of red wine

Eğer kramplar için bir konut tedavi olarak kırmızı şarap kullanıyorsanız, ya da eğer yemeklerinizi birlikte içmekten hoşlanıyorsanız, PMS riskini daha da kötüleştiriyor olabilir.

Adet öncesi iştah ve ruh hali değişiklikleri var mı?

Göğüslerin gevşek uyan üstleri ve bralettes giymek sadece kendine zarar vermiyorsun başlamadan bu kadar alıngan mı?

Bu ve öteki premenstrüel semptomlar — uyku düzeni değişiklikleri, düzensiz mide bulantısı ve baş ağrısı gibi alışılagelmiş yaşam tarzı ile daha eksik ya da daha büyük bir dereceye kadar engelleyebilir?

Eğer öyleyse, çoğu bayan sık tecrübe (PMS), adet öncesi sendromu olabilir.

PMS için belirlenmiş nedenleri ve tehlike faktörleri bilinmemektedir karşın, bazı çalışmalar düzenli olarak alkol kullanan kadınlar belirtileri yaşamaya daha meyilli olduklarını öne sürmektedir.

Alkol PMS etkileri iddiası için minik bir adalet daha artı olabilir bu konudaki literatüre yeni sistemli bir analiz ve meta-inceleme bundan böyle doğruluyor.

Madrid’de Kırmızı de Epidemiología y Salud Publica en İspanya, Centro de Araştırma Biomédica Santiago de Compostela Üniversitesi’nden, keza İspanya, Southampton Üniversitesi, İngiltere tahlil doymuş yürütmüş olan araştırmacılar.

Risk yüzde 45 arttı

Araştırmacılar sekiz ülke genelinde yürütülen ve birlikte 19 çalışmalarından elde edilen veriler, 47.000 ‘ den artı katılımcı ile çalıştı ayıklanmış ve çözümleme. Alkol ve PMS riski arasında “ılımlı Derneği” buldular.

Tahmini yüzdeler, ancak çok önemsiz: içenler ve alkolikler daha yüksek bir risk var, %79’da PMS yüzde 45 daha yüksek bir risk olduğu tahmin edilmektedir.

PMS davaların yüzde 11 — veya takriben 1 — kadın içme alışkanlıkları ile gerçekleştirmek zorunda kalabilirsiniz bu nedenle, del Mar Fernández ve arkadaşları düşün.

Oysa, genelde altında yatan Mümkün mekanizmalar bakmadan ilişkileri gözlemlemek çalışmalar ile gider, bir dikkat var: araştırmacılar nedensel ilişkinin yönü konusunda emin değiller.

What to know about hormonal imbalancesElde Etmek hormonal dengesizlikler Nasıl hormonal dengesizlikler hakkında anlamak ne etkileyebilir? Acilen okuyun

Öteki bir deyişle, olasılıkla içki tüketimi PMS gelişen bir tehlike altındaki kadınları koyar bulmak olsa da şart olabilir semptomları hafifletmek için bir girişim alkol tüketimi bireylerin.

Alkol genellikle kırmızı şarap kayıtlı türleri içme adet dönemi ile ilgili krampları rahatlatmak için yardımcı olabilir bu popüler data aldı.

Içki bu denklemde mümkün suçlu içki ve PMS arasındaki ilişki bakarak incelemeler ortaya koyduğu bağlantıların yüksek rakam ve tutarlılık gösteriyorsa, yine de, çalışmada yazarlar inanıyorum.

Çoğu kadın çok fazla içki olabilir

“Ağır bayan içenler bu yüzde 5,7 iken, mevcut kadın içenler dünya çapında oranı yüzde 35.2,” çalışmada yazarlar yazın.

“Avrupa ve Amerika’da,” ekliyorlar, “bu rakamlar fazla daha yüksektir ve mevcut içme ve Avrupa’da ağır içme için 12.6 yüzde 59, 9’u gelmek.”

Alkol İstismarı ve Alkolizm Ulusal Enstitüsü verilerine kadar, ABD’de 5.3 milyon yetişkin kadınların içki uygulama bozukluğu var. Hafta başı ayrıca, içen kadınlar aralarında, yüzde 13 şımartmak pozitif yedi içecekler.

“Eğer alkol tüketimi ve PMS arasındaki dernek nedensel a doğanın ise,” araştırmacılar kâğıda dökmek, “kadınlarda fazla alkol tüketimi ortadan kaldırarak, Avrupa’da PMS her 12 durumlarda 1 önleyecektir.”

Içki premenstrüel belirtiler riskini artırabilir olarak, bazı biyolojik mekanizmaları oyunda olabilir. Bunlar arasında, çalışmada yazarlar içki bir takım seks hormon düzeylerini etkileyerek hormonal dengesizlik yaratabilecek bir söz.

Içki başka bir etkisi derler, ruh hali değişiklikleri ve anksiyete, bunalım gibi hastalıklar için sorumlu beyin büyük ölçüde tutulan bir hormon olan serotonin seviyesini değiştirir olabilir.