Home Sağlık HaberleriRuh SağlığıÖfke kontrolü nasıl yapılır?
Öfke kontrolü nasıl yapılır?

Öfke kontrolü nasıl yapılır?

Aşırı sinirlendiğiniz vakit öfkenizi teftiş etmekte zorlanıyorsanız öfke kontrolü nasıl olur, öfke nasıl yoklama altına alınır ve öfkeli anlarda ne yapılmalıdır uzmanlarımız sagliksiteniz.’da sizler için açıkladı. Sağlıklı sayılabilecek bir duygu…

Fazla sinirlendiğiniz vakit öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız öfke kontrolü nasıl olur, hiddet nasıl yoklama altına alınır ve şahlanmış anlarda ne yapılmalıdır uzmanlarımız sagliksiteniz.’da sizler için açıkladı.

© Copyright 2012 CorbisCorporation

Sağlıklı sayılabilecek bir duygu durumu olmayan öfke, ayrıca kişinin kendine hem de çevresindekilere zarar verir. Öfkeyi denetim altına almayı hepimizin bilmesi gerekir. Bazılarımız öfkeden deliye döner, gözümüzün hiçbir şeyi görmez. Bir De öfke sağlığımızı da bozar. Peki öfkeyi nasıl yoklama edebiliriz?

Öfke büyük zararları olan bir duygudur. Şahlanmış iken yapılması gerekenlerin başında birkaç dakika o an kendimize mola vermeli ve içimizden 10’a değin saymalıyız. Bizi o anda öfkelendiren şey her ne ise, bir müddet oradan uzaklaşmalı, öfkemizin yatışmasını beklemeliyiz. Bir koşul aleyhinde tepki vermeden önce, gözlerimizi kapatıp derin derin nefes almalıyız.

Sağlıklı düşünebilmeye başlayınca saldırgan olmayan bir tavırla, öfkenizi gösterin. Rahatlama egzersizleri uygulamak öfke kontrolünde kayda değer adımlardan biridir. Müzik dinleyerek yürüyüş yapın, meditasyona başlayın.

Hesapsızca konuşmayın. Öfke derhal sonradan pişman olabileceğiniz şeyler anlatmak çok kolaydır. Düşüncelerinizi derlemek için birkaç dakika hiçbir şey söylemeden bekleyin. Karşınızdaki kişinin de bunu yapmasına izin verin. Sizi sinirlendiren şeylere hedefe kilitlenmek yerine, yeni çözümlere ve sizi rahatlatan şeylere yönelin.Suçlamalardan kaçının, kin tutmayın, şakaya vurun ve en önemlisi destek almaktan çekinmeyin.

Hiddet kontrolü nasıl yapılır?