Home Sağlık HaberleriKanserKanser hastalığı cinsel yolla bulaşır mı?
Kanser hastalığı cinsel yolla bulaşır mı?

Kanser hastalığı cinsel yolla bulaşır mı?

Son dönemlerin en sık karşılaşılan afiyet sorunlarından birisi haline gelen kanser, kimi vakit önemli şikayetler ortaya çıkardığı ve kimi zamanda ölümle sonuçlandığı için, öyle fazla insan kanser hastalığına yakalanmaktan çok…

Son dönemlerin en sık karşılaşılan sağlık durumu sorunlarından birisi haline gelen kanser, kimi zaman önemli şikayetler ortaya çıkardığı ve kimi zamanda ölümle sonuçlandığı için, o kadar çok insan kanser hastalığına yakalanmaktan çok korkarlar. Cinsellik hayatı etkin olan sağlıklı kişilerin bazıları kanser hastası ile birlikte oldukları vakit kanserin kendilerine de bulaşma riski olup olmadığını merak ederler. O Kadar çok hastalık cinsel ilişkiyle bulaşmakta ve bu sonunca da önemli sorunlar hatta vefat meydana gelmektedir. Peki, kanser cinsel yolla bulaşır mı? İşte bu sorunun yanıtını sizlerle paylaşmak istedik.

Kanser cinsel yolla bulaşır mı?

Cinsel yolla bulaşma gösteren hastalıklar ekseri cinsel ilişkiyle insandan insana bulaşan mikroorganizmaların sebep olduğu genital enfeksiyonlardır. Ama kanser hastalığında mikroorganizmalar yok, virüsler rol oynamaktadır. Bu sebeple kanser hastalığı cinsel yolla bulaşma. Fakat cinsel yolla bulaşan hastalıklar kansere neden olabilir.

Özellikle de kadınların rahim ağzına kanserine yakalanma nedenleri araştırıldığı zaman, cinsel yolla insandan insana geçen mikropların sebep olduğu genital hastalıkların rahim ağzına kanserini oluşturduğuna rastlanabiliyor. Kanser hücreleri cinsel ilişkiyle insandan insana geçmezler. Cinsel hastalıklar sadece tetikleyici birer faktördür. Yoksa kanser bulaşıcı bir hastalık değildir.