Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalbin görevleri nelerdir?
Kalbin görevleri nelerdir?

Kalbin görevleri nelerdir?

Kendiliğinden kasılma özelliğine sahip olan kalp, kaplı bir kastan oluşmuş kanı kuvvetli bir şekilde pompalama yeteneği bulunan hayat için zorunlu organlarımızdan biridir. Kalbin vücudumuz için kayda değer görevi kanı öteki…

Kendiliğinden kasılma özelliğine sahip olan yürek, çizgili bir kastan oluşmuş kanı zinde bir şekilde pompalama yeteneği yer alan hayat için zorunlu organlarımızdan biridir. Kalbin vücudumuz için n önemli görevi kanı öteki organ ve dokulara pompalamaktır. Bu sayede yaşam sıvımız vücudumuzda dolaşarak, sıhhatli bir bedene sahip olmamızı sağlar.

Kalbin görevleri

Kalbin mütenevvi görevleri bulunmaktadır. Bunlardan bir her birine de, metabolizma faaliyeti sonrasında meydana gelen bundan böyle ürünlerin bedenimizden uzaklaştırılmasıdır. Kalbin bu görevlerinin yanı sıra, karoser ısısını düzenleme, vücuttaki asit baz dengesini koruma ve gerekli olan bölgelere hormon ve enzimleri taşıma gibi görevleri de bulunur.

İnsan bedeninde dakikada 60-80 vuruş yapan kalp, bir günde 9000 litre kanı vücudun değişik bölgelerine pompalamakta ve günde yaklaşık 100 bin, yılda 40 milyon, bir insan hayatı boyunca da hemen hemen 2,5 milyar kere, duraksama göstermeden yaklaşık olarak 8 ton kan pompalama görevi görür. Dinç bir insan bedeninde ise, 250-300 gram ağırlığa sahiptir.

Kalbin sol tarafında pak, sağ tarafında ise benekli kan bulunmakta, besin ve oksijen bakımından fakir olana kirli, varlıklı olana ise temiz kan denmektedir. Yürek, endokard, miyokard ve perikard olmak üzere üç bambaşka yapıdan oluşmaktadır.