Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp hastaları oruç tutabilir mi?
Kalp hastaları oruç tutabilir mi?

Kalp hastaları oruç tutabilir mi?

Kalp hastası oruç miktar mı?

Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde bir çoğumuzun yaşadığı hastalıkların oruç yetişmek ile tetiklenebileceğini açıklayan uzman doktorlar, oruç tutmak isteyen kalp hastalarına karşısında bazı tavsiyelerde bulundu.her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayına hazırlıklı bir şekilde girilmesi gerektiğini öneren uzmanlar, önlem alınmazsa oruç yürek hastalarının çok önemli sorunlarla karşılaşılmasına yol açabilir dediler.

Temmuz ayının uzun süren günleri ve artan yaz sıcakları fazla miktarda vücutta su kaybına yol açmaktadır.Tansiyonda ani düşmeler, ritim bozuklukları ve bayılma oruç tutan kalp hastalarını bekleyen sorunlardan sadece bir kaçıdır. Yürek hastaları oruç tutabilir, fakat kendilerine ve beslenmelerine çok dikkatli olmak şartı ile. Tedbirli ve planlı şekilde yürek hastalarının oruç tutması tıbben yararlıdır.

Kalp hastaları keza iftarda hem de sahurda yüksek kalorili ve yağlı yiyeceklerden uzakta durmalıdır. Sigara kesinlikle içmemelidirler. Aksi durumda yürek krizi tetiklenir. yürek damar hastalığı tanısı konan oysa çare edilmeyen yürek hastaları ve hastanede yatan yürek hastaları şüphesiz oruç tutmamalıdır. Hem kalp ameliyatı geçiren ve ağır kalp yetersizliği sorunu olan yürek hastalarının da oruç tutması zararlıdır.