Home Sağlık HaberleriObeziteKadınlarda obezite sınırı kaçtır?

Kadınlarda obezite sınırı kaçtır?

Kadınlarda obezite sınırı kadınlarda obezite oranı kadınlarda bel çevresi kaç cm olmalı obezite kadın sınırı kadınlarda obezite nasıl hesaplanır kadınlara obezite oranı kaç olmalı sagliksiteniz.com’da bu soruların yanıtını bulacaksınız. Obezite…

Kadınlarda obezite sınırı

Obezite yani fazla şişmanlık hali son dönemlerde giderek büyüyen problemlerimiz başında geliyor ve önüne geçilmesi fazla şiddet bir koşul olduğundan, cümbür cemaat obez olmaktan korkuyor. Obezite olmaktan korkanlar için uzmanlar sağlıklı ve uyumlu beslenmeye dikkat edilmesi, düzenli egzersiz yapıp hareket kabiliyetinin arttırılması, abur cuburdan kaçınılıp daha minik porsiyonlarda yemek yemek yenmesi ve sağlıksız içeceklerden vazgeçip bol su tüketimini tavsiye etmekteler.

Bilhassa de obezite kadınları etkiliyor. Günümüzde obez olan insanlara göz atıldığında bunların aralarında kadınların sayısının daha artı olduğu uyarı çekmekte. Kadınlarda obezite sınırı da yine uzmanlarımız tarafından anlaşılabilir bir şekilde açıkladı. Kadınlar obezite oranı hakkında data edinip, risk grubunda olanların obeziteye önleme yöntemlerine başvurması gerekir.

Terbiyesizce şöyle bir hesaplamak icabında, kişinin boyundan 100 çıkarması, ideal kilosunu verir. Yani 170 cm boyundaki bir kişi için ideal kilo 70 kg’dır. Obezite sınırı belirlemek için ise Beden Kitle İndeksi (VKİ) hesaplanmalı. Ağırlığın metre cinsinden boyun karesine oranı biçiminde hesaplanan VKİ, 25-30’u geçmemelidir. 30’un üzeri çıktığı zaman obeziteye aşinalık söz konusudur. 40 üzeri olanlar ise obezite hastası demektir. Boyu 1.70 cm, kilosu 70 kg olan bir kadının VKİ’sini hesaplayacak olursak;

Irtifa x Boy : Boyun karesi
Kilo : Boyun karesi: VKİ

1.70 x 1.70 = 2.89
70 : 2.89: 24,2 (Adi)

Bel çevresi de obezite hakkında bilgi verebiliyor. Kadınlarda bel çevresi 88 cm’yi geçmemelidir. bununla beraber bel çevresinin kalça çevresine oranı kadında 0.8den pozitif olmamalıdır.