Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalbin hızlı atmasının sebepleri
Kalbin hızlı atmasının sebepleri

Kalbin hızlı atmasının sebepleri

Kalbin çabuk atmasının çoğu sebebi bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, kalbin hızlı atması sorununun taşikardi olarak isimlendirildiğini belirttiler. Kalbin atım sayısının %100’ün üzerine çıkmasına taşikardi problemi adı verilmektedir. Kalbin süratli atması nedenleri başında ise sigara, içki, uykusuzluk, fazla kafein kullanımı ve stres gelmektedir.

Kalbimizin hızı, 1 dakika içindeki atım sayısıyla nitelendirilmekte ve bu hızın adi oranları yaşımıza ast olarak farklılık göstermektedir. Yeni doğmuş bir bebeğin 100 ile 140; yetişkinlerde ise 60 ile 100 aralarında olmaktadır. Yürek atım hızı düşük ise bradikardi, yüksek ise taşikardi denilir.

Makalemizin başında bahsettiğimiz gibi sigara, alkol, uykusuzluk, aşırı kafein kullanımı ve stres kalbin süratli süratli atmasının nedenleri. Eğer taşikardi sorunu varsa ve bu sorun çare edilmiyorsa daha önemli problemler meydana gelecek demektir. Bazende bu sorunun nedeni diğer hastalıklar olabiliyor.

Kalbin hızlı atmasına yol açan bu hastalıkların başında ise damar sertliğine tabi koroner yetersizlikleri, kalp yetersizlikleri, yürek iltihapları gelmektedir. Kimi zamanda sebebi meçhul problemlerde kalbin hızlı atmasına yol açar.