Home Sağlık HaberleriAIDSHIV taşıdığını bildiren belirtiler
HIV taşıdığını bildiren belirtiler

HIV taşıdığını bildiren belirtiler

HIV taşıdığını belirten belirtiler nelerdir aıds olduğunu gösteren belirtiler aıds hastalığı belirtileri hıv belirtileri hıv olduğunu nasıl anlarsın hıv virüsü taşıdığını belirten belirtiler nelerdir sagliksiteniz.com’da sizler için açıkladık. Bağışıklık sistemine…

HIV taşıdığını gösteren belirtiler nelerdir aıds olduğunu belirten belirtiler aıds hastalığı belirtileri hıv belirtileri hıv olduğunu nasıl anlarsın hıv virüsü taşıdığını bildiren belirtiler nelerdir sagliksiteniz.com’da sizler için açıkladık.

hiv-tasidigini-gosteren-belirtiler

Bağışıklık sistemine zarar vererek vücudumuzun ayrıca bakterilere ayrıca de virüslere karşı savunmasız kalmasına sebep olan ve ilk evrelerinde grip yarı belirtiler bildiren HIV virüsü, cinsel ilişki, kutup kan teması, organ nakli ya da anneden bebeğe geçiş belirten ölümcül hastalıklardan bir tanesidir. HIV virüsü vücuda girdikten sonradan yaklaşık 10 yıl gibi bir süre baştan başa sessiz kalabilmektedir. Şüpheli bir şart sonrası HIV taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek istiyorsanız şu belirtilere dikkat etmelisiniz.

HIV taşıdığınızı belirten belirtiler:

HIV vrüsünün vücuda girmesi ve AIDS hastalığının başlandığını belirten ilk belirti ateştir. Halsizlik, bademciklerde şişlik ve boğaz ağrısı ile birlikte hafif alev yükselmesi AIDS hastası olduğunuzun belirtileridir. Ciltte meydana gelen döküntüler de HIV virüsünü dikkat çekici etmektedir. Cilt yüzeyinde kızarıklıklar ve döküntüler olması AIDS’den değişkenlik etmeye yeterli olur.

İshal, kilo kaybı, kuru öksürük, zatürre, gece terlemesi, tırnaklarda renk ve şekil değişimi, konsantrasyon bozukluğu, uçuk, elde uyuşma ve karıncalanma, baştan savma adet görme de Hıv taşıdığının belirtileridir. Fakat bütün bu belirtilere rağmen kesin olarak virüsün ve hastalığın varlığından söz etmek için deneme yaptırılmalıdır.

HIV taşıdığını gösteren belirtiler