Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGöz temizliği evde nasıl yapılır?
Göz temizliği evde nasıl yapılır?

Göz temizliği evde nasıl yapılır?

Gözlerimizin de uyumlu temizleme ihtiyacı olduğunu unutmayın ve evde göz temizliği nasıl yapılır mutlaka öğrenin. Göz hastalıklarından korunmak için göz hijyenine fazla uyarı edilmelidir. Özellikle de her gün makyaj yapanlar mutlaka göz temizliği yaptıktan sonra uyumalıdır. Geceleri makyajla uyumak hem cilde zararlıdır ayrıca de gözlere.

Gözde mikrobik hastalıkların oluşmasını tetikleyecek her cins durumdan uzakta durulmalıdır. Akarsu ile kompres yapma, tükürme veya göze kaçan bir şeyi dil ile sonuç gibi yanlışlar, göz sağlığınızı korkutma eder. Pak bir havlu yardımıyla ılık ve ıslak kompres uygulamalısınız. Bilhassa de mikrop tuzak gözlerinizde bu işlem çok işe yarayacaktır.

Sıcak suyla havluyu ıslatın ve sıktıktan sonradan gözlerinizi nazikçe silin. Bu işlem her gün 5 dakika baştan başa yapılabilir. Göz ve kirpik diplerinde husule gelen şikayetlerin tedavisinde ise dakika süresi uzun tutulmalıdır. Sıcak tedavisinin arkasından havluya eksik miktarda göz yakmayan bir bebek şampuanı dökülüp yatay hareketlere kaşların, göz kapaklarının ve kirpik diplerinin temizliği yapılabilir.