Home Sağlık HaberleriKanserErkeklerde gögüs kanserin belirtileri
Erkeklerde gögüs kanserin belirtileri

Erkeklerde gögüs kanserin belirtileri

Göğüs kanseri başlıca bayanları etkilese de erkeklerde de görülebilen bir hastalıktır. Göğüs kanserinde erken teşhis çok kayda değer olduğu için erkeklerde kanser belirtileri nelerdir açıklıyoruz.

Erkeklerde Göğüs Kanseri Belirtileri

 

Göğüs kanseri genelde bayanları etkilese de erkeklerde de görülebilen bir hastalıktır. Göğüs kanserinde erken tanı fazla önemli olduğu için erkeklerde kanser belirtileri nelerdir açıklıyoruz.

 

Meme dokusunda oluşan kanser hücreleri erkeklerde göğüs kanserine niçin olmaktadır. Kanserli dokular elle hissedilecek tarzda ortaya çıkmadığı için çoğu vakit varlığı hissedilmiyor.

 

Erkeklerde meme dokusunun azlığı ve erkeklerin hormonal yapısındaki şansın dönmesi, meme kanserine yakalanma riskini kadınlara oranla baya aşağıya indiriyor. Meme dokusunda kitle hissedilmesi göğüs kanserinin en belirgin bulguları arasındadır.

 

Meme ucunda sızıntı, meme üzerindeki deride şartların değişmesi, meme ucu ve etrafında ültiker gibi durumlar göğüs kanseri habercisi olabilmektedir. İlerleyen evrelerde göğüs ağrıları da oluşabilmektedir. Jinekomasti olarak isimlendirilen hormonal bir rahatsızlık erkeklerde meme bölgesinde büyüme ve hassasiyet oluşturabilmektedir. Bu şart, meme kanseri belirtileri ile karıştırılabilir.

 

Meme kanseri geçmişi bulunan bir aileden ulaşmak, meme kanserine yakalanma olasılığını bir hayli arttırmaktadır. Ayrıca östorojen seviyesi yüksek veya androjen seviyesi düşük erkeklerde ya da Klinefelter sendromu gibi arada bir görülen bir genetik rahatsızlığı olanlarda da kanser riski yüksektir. Daha önce görülen radyasyon tedavileri gibi nedenlerle yüksek düzeyde radyasyona maruz kalmış edinmek da meme kanseri riskini artırır.

 

Erkeklerde meme kanseri şüphesi oluşması durumunda hemencecik doktora tetkik olmak gerekir. Meme kanseri tedavisi hastalığın ilerleme seviyesine göre değiştirme göstermektedir. Kadınlarda uygulanan kitlenin alınması yani lumpektomi, erkeklerde meme dokusu azlığı nedeniyle uygulanamaz.

 

Erkeklerde mastektomi, yani bütün memenin alınması işlemi gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra hastalıklı bölge yakınlarındaki lenf bezleri de kanser yayılma ihtimaline karşılık operasyonla alınır.

Erkeklerde gögüs kanserin belirtileri