Home YaşamÇivi Bakımı
Çivi Bakımı

Çivi Bakımı

Çivi Bakımı, manikür, pedikür ve cila gibi işlemlerin bütünüdür. Yaz ve Kış mevsimine özel Çivi Bakımı Nasıl Yapılır, evde çivi bakımı yöntemlerinden bahsettik.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Belli dönemlerde ve rutin bir şekilde tırnaklar üzerine uygulanan manikür, pedikür ve cila gibi işlemler özet olarak çivi bakımı olarak adlandırılmaktadır. Tırnak bakımı son derece ağırlık içeren bir eylemdir. Çünkü gün boyu kirlenen ellerde mikropların en fazla barındığı yer kuşkusuz tırnaklardır. böylece gün içinde deha sık sık temizlenmesi gereken ve haftada asgari kesilmesi gereken tırnakların işlemi tırnak bakımı olarak nitelendirilebilir. Ancak yaz ve kış sezonlarına özel olarak yapılan, manikürün, pedikürün, yumuşatmanın ve cilaların yapıldığı, peeling ile ölü hücrelerin tırnaklardan uzaklaştırılıp parlatıldığı işlemler daha yoğun bir bakım olarak adlandırılmaktadır.

Tırnak Bakımı

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kuşkusuz her işte olduğu gibi çivi bakımı zamanlarında da bakımların profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir. Hem el tırnaklarının keza de etap tırnaklarının bakımına son derece dikkat edilmeli ve sağlıklı, etkili ve nitelikli ürünler kullanılmalıdır. Tırnaklar vücudun önemli ve kemiksi yapıları arasında yer almaktadır. Beceriksiz vitamin, protein ve kalsiyum alımı sonucunda tırnaklarda kırılmalar meydana gelebilmektedir. böylece tırnak bakımı denilince akla yalnızca oje sürerek tırnakları aydınlanmak gelmemelidir. El ve bacak tırnaklarının ayrıca görünümü keza de sağlığı görünüş ve sağlık için daha fazla siklet taşımaktadır. bu nedenle tırnaklarınızın bakımını mutlaka profesyonel bir çekicilik merkezinde ayda bir yaptırmanızda menfaat vardır. Fakat evde tırnak bakımı gerçekleştirmek istiyorsanız şüphesiz kendinize tarafından kullanacağınız ürünlerde ve yöntemlerde farklılıklar gözetilecektir.

Tırnak Bakımı Evde

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Profesyonel bir tırnak bakımı dek evde yapılan tırnak bakımı da epeyce tartma taşımaktadır. Eğer evde bir tırnak bakımı rutini meydana getirmek istiyorsanız başta kendinize ait tırnak bakımı ürünlerine ve aletlerine sahip olmanız gerekmektedir. Mutlaka kullanacağınız her ürün bireysel olmalı yani size özel olmalıdır ki rahatsızlık bulaşma riski en üye indirgenebilsin. Kendinize ait bir tırnak makası, törpü, et makinası ve toparlayıcı aldığınızda artık çivi bakımı için gerekli aletlere sahip olmuş olacaksınız. Ardından ise ir adet el kreminiz, limon yağınız ve besleyici yağlarınız da dolabınızda yerini almalı. Bu ürünlerin hepsini tamamladıktan daha sonra artık daha artı süre kaybetmeden tırnak bakımı rutininize başlayabilirsiniz.

Evde kendinize özel üstelik kap edindikten daha sonra bu kap içerisine su doldurarak parmaklarınızı suda bekleterek etlerin ve tırnakların yumuşamasına olanak sağlamanız gerekir. Su ne sıcak olmalıdır ne de soğuk. Suyun içerisine bir arz limon suyu ve el kremi damlattığınızda, tırnaklarınız güçlenecek ve doğal olarak parlayacaktır. Parmaklarınızı yumuşayana dek suda beklettikten sonra artık tırnaklarını kesebilir, kalkan etleri temizleyebilir ve törpü aşamasına geçebilirsiniz. Törpülerken mutlaka parmaklarınızın modeline, uzunluk ve kısalığına tarafından törpülemeniz gerekmektedir. Şüphesiz size uygun çivi modellerini göstermek istersiniz. Eğer uzun ve ince parmaklarınız varsa tırnaklarınızı daha kare ya da dikdörtgen şeklinde törpülemeniz yararlı olacaktır. Olur Ya parmaklarınız kısa ve kalın ise de tırnaklarınızı daha oval veya yuvarlak şekilde törpülemelisiniz. Son olarak ise cila veya oje sürerek çivi bakımı rutininizi tamamlamış olursunuz. Evde çivi bakımı gerçekleştirmek işte bu değin etkili ve kolay bir yöntemdir.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Tırnak Bakımında Doğal Uygulamalar Nelerdir?

Tırnak bakımı aşamalarında her ne dek profesyonel yöntemler kullanılsa da, her bakımda olduğu gibi çivi bakımında da doğal uygulamalar mevcuttur. Bilhassa bu uygulamalar seçim edildiğinde ise tırnaklarınız daha dinç, daha eksik zarar almış ve daha güzel bir görünüme kavuşurlar. Çivi bakımı aşamalarınızı aletler ile tamamladıktan daha sonra tırnaklarınıza badem yağı ile veya zeytinyağı ile doğal bir şekilde masaj yapabilirsiniz. Bu masaj işlemi, tırnaklarınız üzerindeki ölü derilerin bir kez daha atılmasına, canlanmasına ve parlamasına olanak sağlamaktadır.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır Evde

Çivi bakımı için bu gibi doğal yağlar kullanıldığında ve düzenli olarak masajlar yapıldığında tırnaklarda mantar gibi hastalıklar da oluşmaz veya oluşması için var olan zeminler köreltilmiş olur. Bu açıdan tırnak bakımı defalarca çok büyük bir yük taşımaktadır. Tırnak batmaları ve öteki bütün çivi hastalık çeşitleri de yeniden uyumlu bir tırnak bakımı ile en güzel şekilde önlenebilmektedir. Sizler de evinizde ya da çekicilik merkezlerinde çivi bakımı rutininize başlayınca ne derece önemli olduğunu anlayabileceksiniz.