Home Sağlık HaberleriKanserKanser hastalığını tetikleyen faktörler
Kanser hastalığını tetikleyen faktörler

Kanser hastalığını tetikleyen faktörler

Çağımızın vebası olarak isimlendirilen ve giderek çoğalma gösterip böylece fazla insanın ya yaşam kalitesini ya da ömrünü elinden bölge kanser hastalıklarından korunmak için kanseri tetikleyen faktörler nelerdir bilmekte ve önlem…

Çağımızın vebası olarak isimlendirilen ve giderek yükselme gösterip pek çok insanın ya hayat kalitesini ya da ömrünü elinden bölge kanser hastalıklarından korunmak için kanseri tetikleyen faktörler nelerdir bilmekte ve tedbir almakta menfaat vardır. Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalara tarafından kanseri tetikleyen faktörler hayatımızdan çıkartıldığı zaman ve bu faktörlere karşı önlem alındığı süre kanser riskleri en aza indirilip, kansere yakalananların sayısında azalma olacağı açıklanmıştır. Kanseri tetikleyen nedenler nelerdir, kanser hastalığı riskini neler artırır, kanseri tetikleyen faktörler başlıklı bu yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kanser hastalığını tetikleyen faktörlerin başında kadınlar arasında da kullanımı artan bir şekilde yaygınlaşan sigara kullanımı ve alkol tüketimi gelmektedir. Içki ve sigara gibi besin hataları, düzensiz beslenme, hareketsiz bir yaşam biçimi ve gerginlik gibi faktörlerde kanser hastalığı riskini arttıran nedenler arasındadır. Obezite kanseri tetikleyen faktörlerin en başında gelen bir öteki sebeptir ve mutlaka önüne geçilmesi, beslenmenin dürüst ve ahenkli beslenme alışkanlığı kazanılması kuvvetle tavsiye ediliyor.

Kanser tetikleyicisi nedenleri arasında bununla birlikte teknoloji ve kimyanın gelişmesi de rol almaktadır. Kanser hücrelerinin sevdiği radyasyon ve kanser yapıcı kimyasal maddeler ne yazık ki kanser hastalıklarının daha artı görülmesine ve risklerinin artmasına yol açmaktadır. Misal tahsis etmek gerekirse eğer, hayatımızın bir parçası olan cep telefonun yaydığı radyasyon beyin kanserine neden olabiliyor. Posa bakımından az beslenmek, besinlerin hazırlanmasında ve saklanmasında bir takım hususlara dikkat etmemek, katkı maddeleri taşıyan gıdaları fazla pozitif harcamak, tuzlu ve tuz taşıyan yiyeceklerin aşırı tüketilmesi, gıdaların yanlış pişirimi, vücutta vitamin kayıpları gibi daha öyle fazla faktör kanser hastalığının tetikleyicisidir.