Home Sağlık HaberleriAğız ve Diş SağlığıÇileğin Dişlere Faydaları
Çileğin Dişlere Faydaları

Çileğin Dişlere Faydaları

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri de çilektir. Uzmanlar diş sağlığı için çileğin düzenli tüketilmesini nasihat ediyorlar. Dişlere çileğin olumlu etkileri vardır. Central Hospital’dan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Gökçe Çetin, çileğin dişlere olan faydalarından bahsetti.

Diş ve diş eti sağlığı için renkli meyvelerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Gökçe Çetin, meyveler arasında en çok çileğin tüketilmesini nasihat etti. Çilek, diş ve diş etini korumada tüm renkli meyve ve sebzeler aralarında en etkin ve dinç olanıdır. Dişlere çileğin faydaları bakın neler.

Çileğin Diş ve Diş Etine Faydaları

Çilek dişlerin sağlamlaşmasını sağlıyor, çürük oluşumunu engelliyor. böylece dişlere çürüğe yol açabilecek her cins yiyecek ve içeceğin verdiği zararı en aza indirmek için büyük çaba sarf ediyor. Çileğin ihtiva ettiği asit, mekanik arıtma sağlamaktadır. Bu durum plak oluşumunu minimuma indirir.

Renkli sebze ve meyvelerin içerdiği C vitamini ile de dişler dayanıklılık kazanmaktadır. Bütün yeşil ve renkli sebzeleri bol bol diş sağlığı için tüketebilirsiniz. Dişlere faydası olan çilek ve öteki tüm meyveler, sebzeler ile hem sağlam keza de tertemiz, bembeyaz görünen dişleriniz olabilir.

Çileğin Dişlere Faydaları