Home Sağlık HaberleriKanserBağırsak kanseri nasıl tanı edilir?
Bağırsak kanseri nasıl tanı edilir?

Bağırsak kanseri nasıl tanı edilir?

Bağırsak kanserinin teşhisi, bağırsak kanseri erken teşhis, sütun kanseri nasıl tanı edilir, bağırsak kanseri nasıl anlaşılır ailesinde bağırsak kanseri olan hastaların hemen tümü bu soruların yanıtını merak ediyor. Bağırsak (sütun)…

Bağırsak kanserinin teşhisi, bağırsak kanseri erken tanı, sütun kanseri nasıl teşhis edilir, bağırsak kanseri nasıl anlaşılabilir ailesinde bağırsak kanseri olan hastaların derhal hepsi bu soruların yanıtını merak ediyor. Bağırsak (kolon) kanserinin teşhisi nasıl yapılır buyurun yazımızın devamından hep birlikte öğrenelim ve erken dönemde bağırsak kanserinden haberdar olalım.

Bağırsak kanserinin teşhisi

Bağırsak kanseri yani öteki adıyla sütun kanseri teşhisi için tek bir usul bulunmaktadır. Bağırsak kanserinin teşhisi yerinde aralıklarla uyumlu olarak kolonoskopi yaptırmaktır. Birinci ve ikinci derece akrabalarınızda bağırsak kanseri hastası varsa eğer siz risk grubundasınız demektir ve hiçbir şikayetiniz olmadan kolonoskopi uygulamasına başlamalısınız.

Hiçbir şikayet yokken tehlike grubunda olanlar 5 yılda bir kolonoskopi yaptırarak bağırsak kanseri erken tanı edilebilir. Tehlike faktörü taşıyanlar 35-40 yaşlarında kolonoskopiye başlamalı, tehlike grubu dışındakiler ise 50 yaşından itibaren yaptırmalıdır. Ailevi ırsi bağırsak kanseri bulunanların ise, bağırsak kanseri erken teşhisi için 20’li yaşlarda zorunlu olarak kolonoskpi yaptırmalıdırlar. Bağırsak kanseri belirtileri ortaya çıkmış olsa bile yine tanı için kolonoskopi uygulamasına gereksinim vardır. Sütun kanseri teşhisi yalnızca kolonoskopi ile yapılır.