Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek yetmezliği neden olur?
Yürek yetmezliği neden olur?

Yürek yetmezliği neden olur?

Sağlığımız için kayda değer hatta en kayda değer organlardan bir parça başına olan kalp, yeterli seviyede ve dürüst şekilde çalışmadığı taktirde vücut için güvenli olmayan bir organ olmaya başlar. Yaşam kaynağımız olan kan, yürek…

Sağlığımız için kayda değer hatta en manâlı organlardan bir her birine olan kalp, tatmin edici seviyede ve dürüst şekilde çalışmadığı taktirde karoser için güvenli olmayan bir organ olmaya başlar. Hayat kaynağımız olan kan, yürek ile vücudun her yerine dağılır ve yaşamamızı sağlar. Kalbin yeterli düzeyde çalışmaması durumunda kanda ulaşmak istediği yerlere ulaşamaz ve bir takım dokular kandan mahrum kalır. İşte bu ve bunun gibi çoğu sıhhat sorunları, kalbin eksik olduğu durumlarda meydana gelmektedir. Bu soruna da tıp dalında kalp yetmezliği hastalığı denir. Peki kalp yetmezliği neden olur?

Kalp yetmezliği nedenleri bazı sağlık durumu problemleri sonucu meydana gelmektedir. Yürek kasılmalarında ama yetersizlikten kaynaklanan kalp yetmezliği, kalp kasında görülen hastalıklarla ilişkilidir. Yürek- damar hastalıkları, hipertansiyon, aşırı içki kullanımı, yürek kapaklarında ama problemler yürek yetmezliğini tetikler.

Kalp yetersizliği, tedavisi hemencecik yapılması gereken sağlık sorunlarından en önemlisidir. Bu hastalıkta kalp çalışır ; fakat tatmin edici seviyede değildir. Kan akışında azalmadan dolayı yürek sahip olduğu kasılma yeteneğini yitirir ve kanı pompalayamaz duruma gelir. Kanın pompalanma işlemi gerçekleşmediği için ceset ihtiyacı olduğu kanı alamaz ve ve dokularda oksijensiz kalır. İşte tüm bu sorunların görülmesi kalp yetersizliğine işarettir.

Yürek yetmezliğinden dolayı dokular ihtiyacı olan kanı alamadıkları için diğer hastalıklarında görülme olasılığı yüksek olur. Özellikle kan akışında görülen bu eksiklik damarlarda kan birikmesine, böbreğin su toplamasına, vücudun tuzlu tutumunun artmasına yol açar.